Nem túl jó munka mostanában a déli határt őrizni

Szerző: Fekő Ádám
2022.02.19. 09:54

A rendőrség videóján látható, esténként mekkora nyomást kell elviselnie a létszámhiányos magyar hatóságoknak.

Nem túl jó munka mostanában a déli határt őrizni

Viszonylag kevésszer kerül szóba, de a határon nemcsak menekültnek és illegális határátlépésre készülőnek lenni óriási szívás, hanem rendőrnek is. Ezt támasztja alá a rendőrség egyszerűen csak Kommentár nélkül címmel feltöltött videója is, amin valóban különösebb kontextus nélkül láthatjuk a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság felvételét, amiben időpont és pontos helyszín megjelölése nélkül mutatták be, mi történik a magyar határon napjainkban.

A videón az látható, ahogy előbb botokat és egyéb tárgyakat dobáltak át a határkerítésen, majd egy létrán próbáltak átmászni a magyar oldalra.

Ha levesszük a történetről azt, hogy maga a videó ennyire kevés információval főleg a kormányzati narratívát erősíti a határmenti életveszélyes helyzetről, a rendelkezésre álló pontos információk alapján sem kellemes a helyzet a déli határszakaszon:

február 18-án például 35 esetben, összesen 166 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Röszke, Szeged, Öttömös, Domaszék, Pusztamérges, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

A teljes helyet ismeretéhez érdemes átolvasni és a képaláírásokat is Ancsin Gábor képriportjához: a kerítés áll, de a biztosításra nincs elég ember, miközben a szerb határőrség sem feltétlenül segíti az embercsempészek elleni harcot.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek