Megszerezte laptársunk a Jobbik listáját, nincs nő a befutó helyeken

Szerző: Kósa András
2022.02.18. 18:25

Egyelőre nem nyilvános a Jobbik országos listája, laptársunk, az Ugytudjuk.hu több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy a héten kialakult a sorrend. Frissítés: ez még nem a végleges lista.

Megszerezte laptársunk a Jobbik listáját, nincs nő a befutó helyeken

Bár egyelőre nem tudtak megállapodni az ellenzéki pártok a listás helyek pontos elosztásáról, a pártok sorra nyilvánosságra hozták saját politikusaik sorrendjét.

Legutoljára a Jobbik maradt adós a saját listájával, ám az Ugytudjuk.hu információi szerint a héten összeült a párt országos választmánya, ahol a grémium előtt is ismertették a bejutó helyeket. Eszerint:

  1. Jakab Péter,
  2. Z. Kárpát Dániel,
  3. Brenner Koloman,
  4. Lukács László György,
  5. Sas Zoltán,
  6. Varga Ferenc,
  7. Bencze János,
  8. Balassa Péter szerepelnek az első 8 helyen.

Mint látható, a párt húzónevei közül az egyéni körzetben nem induló pártelnök mellett két alelnök, Z. Kárpát Dániel és Lukács László György szerepelnek az első nyolc helyen. Nő egy sincs az esélyesek között.

Meglepetésnek számít Sas Zoltán szereplése. A biztonságpolitikáért felelős politikus egyszer már kilépett a pártból, majd 2019-ben mégis visszalépett. Utána az a Varga Ferenc jön, akit a napokban Jakab Péter jelentett be, mint a Jobbik roma politikusát.

A hetedik helyen az országos politikában még ismeretlen Bencze János áll (a politikus a Tolna megyei 3-as számú választókerületben indul az ellenzék jelöltjeként), végül nyolcadik helyen a szombathelyi Balassa Péter van.

Ez azt is jelenti, hogy a következő országgyűlési ciklusban három szombathelyi országgyűlési képviselő lesz a parlamentben, Balassa Péter, Ungár Péter (lapunk tulajdonosa – a szerk.), valamint a választási eredménytől függően Czeglédy Csaba vagy Hende Csaba (a Fidesz országos listája még nem nyilvános).

Meglepetés, hogy a párt frontpolitikusai közül nem szerepel az első 12 helyen a párt somogyi különítménye: Ander Balázs, Steinmetz Ádám és Potocskáné Kőrösi Anita, de nincs ott a szintén alelnök Szilágyi György sem. Nekik tehát mindenképpen meg kell nyerniük az egyéni körzetüket ahhoz, hogy a következő ciklusban is az országgyűlés tagjai maradhassanak.

Frissítés: cikkünk megjelenése után Szilágyi György, a Jobbik alelnöke azt közölte lapunkkal, hogy ez még mem a végleges lista, mert a párt elnöksége még nem döntött róla.

NYITÓKÉP: Jakab Péter körül a frakcióban nem nagyon lesz női képviselő. Fotó: Jobbik Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek