A dokumentumok szerint is ellenzékiek névrokonai tűnhetnek fel a kaposvári szavazólapokon

2022.02.17. 14:14

Sőt, van egy független önkormányzati képviselő, aki 2018 után újra indul Somogy 1-ben!

A dokumentumok szerint is ellenzékiek névrokonai tűnhetnek fel a kaposvári szavazólapokon

Felder Frigyes, a kaposvári LMP önkormányzati képviselője, közérdekű adatigényléssel fordult a helyi választási iroda vezetőjéhez a jegyzőhöz még hétfőn, hogy megtudja, kik vettek fel ajánlóíveket az április 3-i országgyűlési választáson való induláshoz. A megérkezett válaszból kiderül, hogy a KPSVR.hu értesülései helyesek voltak:

dr. Varga István, az összefogás jelöltje, mellett van még egy független Varga István, illetve van egy szintén független Horváth Ákos nevű férfi, aki nem egyezik meg azzal a Horváth Ákos Ervinnel, aki a 2019-es önkormányzati választáson volt az összefogás polgármester-jelöltje, illetve az előválasztáson dr. Varga István ellenfele.

A listán még egy érdekes név szerepel: dr. Nadrai Norbert önkormányzati képviselő is felvette az ajánlóíveket, így szintén szándékozik indulni az országgyűlési választáson. Ő már 2018-ban is indult, szintén függetlenként: akkor 2,24 százalékot kapott Somogy 1-es számú választókerületében. Az ő szerepe azért érdekes, mert 2018-ban másodikként tudta összegyűjteni az aláírásokat Gelencsér mögött.

A 2018-as eredmények alapján ez a választókerület közel sem esélytelen az ellenzék számára: az idén áprilisban is induló Gelencsér attila 43,69 százalékot szerzett akkor, mögötte a Jobbik jelöltje végzett akkor 32 százalékkal úgy, hogy ebben a körzetben sem volt egyáltalán ellenzéki koordináció, ezért a helyi DK-s jelölt például 12 százalékot kapott, a helyi LMP-s pedig 4,62-t.

KIEMELT KÉP: geralt / Pixabay

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek