Orosz módszer Kaposváron: azonos nevű kamujelölt mozdult rá az ellenzéki indulóra

Szerző: Kósa András
2022.02.16. 10:20

Horváth Ákos Ervin mellett Horváth Ákos, dr. Varga Istvánnal szemben Varga István is indulhat a jelek szerint a városban áprilisban.

Orosz módszer Kaposváron: azonos nevű kamujelölt mozdult rá az ellenzéki indulóra

Horvát Ákos Ervin az egyesült ellenzéki polgármesterjelölt volt 2019-ben Kaposváron (sok esélye azért így sem volt a város „örökös” polgármesterével, Szita Károllyal szemben), majd a tavalyi előválasztáson is ringbe szállt az MMM-Jobbik-LMP-ÚK-ÚVNP támogatásával, és alul maradt Dr. Varga Istvánnal szemben, aki áprilisban lesz a közös ellenzéki képviselőjelölt.

Vagyis mindkét szereplő neve ismert már a városban. Valószínűleg ezért juthatott eszébe valakinek, hogy „jó ötlet lenne” velük megegyező jelölteket ringbe dobni az ellenzéki szavazók megtévesztésére. A kpsvr.hu értesülései szerint egy Horváth Ákos és egy másik Varga István nevű jelöltnek is gyűjtenek ajánlásokat az áprilisi választásra Kaposváron.

A lap szerint egyértelmű, hogy ezzel az akcióval a kaposváriak és a környező települések polgárainak tudatos és aljas megtévesztésére készülnek.

„Vélhetően már hónapokkal korábban be volt készítve ez a két névrokon, hiszen Horváth Ákos Ervin és Dr. Varga István között dőlt el az ellenzéki előválasztás, így a fideszesek minden eshetőségre felkészültek” – írták.

Ez a „kampánytechnika” eddig egyébként jellemzően Oroszországban fordult elő a hatalom részéről a kevés független jelölt indulásának ellehetetlenítésére.

A két valódi jelölt is reagált a helyzetre a kpsvr.hu-nak, ezt itt olvashatja.

NYITÓKÉP: Horváth Ákos (balra) és Varga István. Fotó: kpsvr.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Van még itt cikk a témában

Kommentek