Orbánék a becsületességet látásból sem ismerik – reagált a DK a kaposvári névrokonsvindlire

Szerző: Aradi Péter
2022.02.16. 15:25

A Demokratikus Koalíció felszólítja a Fideszt, hogy hagyjanak föl a nevekkel való trükközéssel.

Orbánék a becsületességet látásból sem ismerik – reagált a DK a kaposvári névrokonsvindlire

„Mindig azt hisszük, hogy Orbánék már az összes tisztességtelen húzásukat bemutatták” – kezdte videóját dr. Varga István Somogy megye 1-es számú választókerületének összellenzéki jelöltje. Most viszont, mint folytatja, szerinte

új szintet lépett a fideszes fiúk gazembertempója.

Dr. Varga Istvánnal szemben ugyanis egy Varga István is indulhat a jelek szerint a városban áprilisban, ami előbbi, dr Varga István összellenzéki jelölt szerint egyértelműen a fideszesek trükkje, hogy megosszák az ellenzéki szavazókat.

A kerületben elindul egy Horváth Ákos is, aki nem összekeverendő Horváth Ákos Ervinnel, aki az egyesült ellenzéki polgármesterjelöltje volt 2019-ben, a tavalyi előválasztáson pedig az MMM-Jobbik-LMP-ÚK-ÚVNP támogatottja, de vesztett dr. Varga Istvánnal szemben. Mindezt azért fontos megjegyezni, mert ebből jól látszik, hogy egy szintén elég jól bejáratott névről van szó, így aztán megtévesztő lehet, ha hasonló névvel indul valaki egy választáson.

Dr. Varga István szerint mindez azt mutatja, hogy a fideszes Gelencsér Attiláék érzik, hogy április 3-án vereséget fognak szenvedni.

„A Fidesz pártközponthoz bátran lehet fordulni, ha tanácsokat szeretnének kérni a tisztességtelen versengéshez. Orbán és Kubatov is többször bizonyították, hogy

a becsületességet még csak látásból sem ismerik.

Ennek ellenére felszólítjuk Gelencsér Attilát, hogy azonnal hagyjanak fel a névrokonokkal való trükközésekkel, és a választásokig hátralévő időben beszélj inkább arról például, ő hogyan teremtene munkahelyeket a térségben” – mondja dr. Varga István, ellenzéki jelölt.

Ez a kampánytechnika eddig egyébként – mint korábban megjegyeztük – jellemzően Oroszországban fordult elő a hatalom ellehetetlenítse a kevés független jelölt indulását. A filmművészetekben jártasak tisztában lehetne azzal is, hogy a Dzsentlemanus című Eddie Murphy-filmben is eljátszanak már az ötlettel.

NYITÓKÉP: dr. Varga István / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek