Szijjártó Péter az osztrák nagykövetséggel intéztette el, hogy beléphessen az országba

Szerző: Aradi Péter
2022.02.10. 17:20

A külügyminiszter a jelenleg érvényes tájékoztatás szerint két orosz oltással nem tehette volna be a lábát Ausztriába.

Szijjártó Péter az osztrák nagykövetséggel intéztette el, hogy beléphessen az országba

Az osztrák Kronen Zeitung elvicceskedte, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter úgy szeretné Obertauernben eltölteni a téli szabadságát, hogy bár állítólag már háromszor is beoltották, az első két adagot az orosz Szputnyikból kapta, amit

az osztrák hatóságok nem ismernek el.

A jelenlegi tájékoztatás szerint Szputnyikkal nemcsak, hogy tartózkodni nem lehet, de beutazni sem.

A Kronen Zeitung szerint viszont Szijjártó Péter a következő, február 12-13-i hétvégére már lefoglalta élete első sífutó óráját, holott abban sem lehetett biztos, hogy egyáltalán beteheti-e a lábát az országba.

A szállásadója, Hans Gruber a lapnak elmondta, hogy Szijjártó valóban nagyon odafigyelt a részletekre, és megkérte őt, hogy tisztázza, kell-e tenni-e valamit az ott tartózkodásáért. A férfi ezért megkereste a hatóságokat, állítólag még a fő oltási koordinátort is megkereste egy e-maillel, de nem kapott senkitől egyértelmű választ. Mint fogalmazott, az volt az érzése, hogy mindenki

fél meghozni bármilyen döntést is az ügyben.

Nagyon úgy nézett ki tehát, hogy Szijjártó Péternek le kell mondani a sífutóleckékről. Csakhogy a külügyminisztert nem olyan fából faragták, hogy a feladja, ezért megkereste Ausztria budapesti nagykövetségét, akiktől aztán megkapta a beutazáshoz (és tartózkodáshoz) szükséges zöld útlevelet.

Szijjártónak egyébként nem először okozott problémát, hogy az első két adag oltása az orosz Szputnyik volt: mint ismert, sokáig kérdéses volt, hogy személyesen részt vehet-e az ENSZ 76. közgyűlésén New Yorkban, mivel az Egyesült Államokban nem ismerik el az orosz szert, azonban mivel hivatalos úton vett részt, ezért negatív teszttel is beléphetett az országba.

NYITÓKÉP: Szijjártó Péter / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek