Újabb fideszes politikus csavarodott rá a gyerekekre

Szerző: Aradi Péter
2022.02.08. 11:20

A fideszes Kovács József hatalmas megelégedettséggel nézte, ahogy a népviseletbe öltöztetett gyerekek táncolnak a tiszteletére.

Újabb fideszes politikus csavarodott rá a gyerekekre

A Fidesz-KDNP egyik Békés megyei jelöltje, dr. Kovács József nem hogy nem titkolta, hanem büszkén jelentette, hogy amikor a mezőgyáni általános iskolában járt, akkor

a diákok még táncos műsorral is kedveskedtek neki.

A képek tanúsága szerint Kovács hatalmas megelégedettséggel nézte, ahogy a népviseletbe öltöztetett gyerekek táncolnak a tiszteletére.

A dolog annak tudatában, hogy az eseményen felbukkant Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója is, aki – megint csak – nem hogy nehezményezte volna, hogy politikusok gyerekekkel kampányolnak, hanem a közös fotón nyájasan mosolygott, egyáltalán nem meglepő.

Az Nemzeti Választási Iroda már 2018-ban kimondta: már önmagában az, hogy a politikus gyerekekkel találkozik, és erről választópolgárok számára elérhető videó vagy kép kerül nyilvánosságra, kampánytevékenységnek tekinthető, mert

a gyerekek pozitív színben tüntetik fel a velük mutatkozó politikusokat,

ez pedig alkalmas a választói akarat befolyásolására.

A NVI korábban büntette is, ha politikusok a szülők beleegyezése nélkül kisgyerekekkel kampányoltak. A 2018-as parlamenti választások előtt például 345 ezer forintra büntette még Orbán Viktor, akkori miniszterelnök-jelöltet is, miután két alkalommal is kisgyerekekkel reklámozta magát.

Azt se felejtsük el, hogy fejenként 345 ezer kellett fizetnie Borkai Zsolt egykori győri polgármesternek és Sík Sándor önkormányzati képviselőnek is, amiért 2019-ben az önkormányzati választások előtt

gyerekekkel körülvéve adtak át egy rekortánpályát Győrszentivánon.

A választási bizottság nem találta problémásnak a helyzetet, de az MSZP bírósághoz fordult és a Győri Ítélőtábla az ellenzéki pártnak adott igazat. Az ítélet szerint a két fideszes politikus a választási törvényt megsértve kampányeszközként használták az iskolás gyerekeket.

Kovács József valószínűleg azért is érezhette azt, hogy megúszhatja mindezt, mert

a startpisztolyt idén személyesen Orbán dörrentette el,

amikor januárban focilabdát és felállítható kaput vitt az acsalagi óvodába, ahol aztán a videó sejtetése szerint személyesen kezet is rázott néhány gyerekekkel, akik megköszönték neki az ajándékot.

NYITÓKÉP: Kovács József / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek