Magyarországon is megrendezték kanadai mintára a kamionosok tüntetését

2022.02.07. 16:41

Igaz, jelenleg többnyire csak személyautókkal tiltakoznak.

Magyarországon is megrendezték kanadai mintára a kamionosok tüntetését

Február 7-én, hétfőn kezdődött és az előzetes tervek szerint egész héten tart az a tiltakozás, amit a kandai szabadságmenet mintájára szerveztek Magyarországon. 

A felhívás a részben Gődény György által alapított Orvosok a tisztánlátásért járványbagatellizáló oldalra került fel, amiben cselekvésre szólítottak mindenkit, aki „úgy érzi, hogy elég, és elutasítja az alaptalan és jogtalan kényszerítő intézkedéseket”, illetve meggyőződése, hogy valós és tudatos demokráciára van szükség „az uralkodó erők jog-csavarta diktatúrája helyett”. 

A felhívásban összesen hat pontban foglalták össze követeléseiket, többek között szeretnék elérni a 

  • rendeleti kormányzás azonnali megszüntetését;
  • az összes vonatkozó egészségügyi kötelezettség, rendelet hatályon kívül helyezését;
  • a technokarata kezdeményezések azonnali felfüggesztését és felülvizsgálatát – kiemelve az egészségügyi útleveleket és digitális igazolványokat, illetve a „betegségmegelőzés oltások felvételére egyszerűsítését, megfigyelő hálózatok-, adatösszesítő rendszerek kiépítését-, 5G bevezetését, készpénz felszámolását és az emberi munkaerő szüségtelenné tételét”;
  • az emberi jogok és a munkához való jog helyreállítását;
  • a munkához való jogaikban sértett, szociális- és egészségkárosodást szenvedett egyének és családjaik kártalanítását, rehabilitálását,
  • illetve a felelősök elszámoltatását, és a döntési folyamatok kivizsgálását.

Mint a felhívásban írják, a kanadai példa inspirálta a nemzetközi csoportjuk, a World Freedom Convoy 2022 létrehozását, amelyről szerintük a „cenzúrázott közmédiából alig”, míg a „hatalmi politikát kiszolgáló szociális médiából” elferdítve lehetett értesülni.

A felhívás egy pontján azt állítják, „a Magyarországon valaha jól ismert cenzúra, megfigyelések, házkutatások és kényszerek eddig nem ismert minőségét éljük”.

Mint fogalmaznak, „bántó az a csend, amely eddig körül vett minket” és a tüntetéssel remélik, hogy

„felébred az emberiség minden tagja a kényszerített gén-terápia ellen, a visszahozhatatlan pillanatokért, a szabad döntésért, az emberi önbecsülésért, az egyén jogaiért és szabadságért”.

Emiatt február 7-e és 13-a között Magyarországon tüntetnek, majd a tervek szerint a konvoj 14-én indul Brüsszelbe. Mint írják, a kezdeményezés nem az oltásról vagy az oltásellenességről szól, hanem az emberek döntési jogáról, politika helyett pedig az egyének tudatos döntéséről az emberiség jövője kapcsán.

A magyar szabadság menete 2022-re keresztelt esemény hétfőn vette kezdetét, a Telex tudósítása szerint

délután negyed háromig körülbelül nyolcvan autó és mindössze két kamion gyűlt össze az M3-as autópálya mogyoródi leágazásánál.

A lapnak a szervező, Szűcs Attila azt nyilatkozta, hogy megyei városokból és Erdélyből is jelezték többen, hogy csatlakoznak a menethez.

Mint arról korábban írtunk, a kanadai kamionosok azért kezdtek el tiltakozni Ottawában, mert az új járványügyi szabályok értelmében csak akkor léphettek volna be Kanada területére, ha vagy beoltották magukat az amúgy önkéntes koronavírus elleni oltással vagy vállalják, hogy két hétig karanténba vonulnak.

A tüntetés hamar átcsapott egy általános kormányellenes, illetve korlátozásellenes tüntetésbe, illetve a szélsőjobboldal is rátenyerelt az eseményre, pedig a kamionosok jelentős része csak azért szólalt fel, mert az új beutazási szabály érvényében ellehetetlenült volna a munkájuk.

NYITÓKÉP: Freedom Convoy 2022 / Facebook

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek