Hóbagolynak hitték: különleges madarat fotóztak Nógrádban

Szerző: Kósa András
2022.02.05. 15:45

Különleges, festékhiányos állatot sikerült lefényképezni Nógrád megyében: az úgynevezett leucisztikus egerészölyvet Szügynél látták és örökítették meg – írta laptársunk, az Egri Ügyek.

Hóbagolynak hitték: különleges madarat fotóztak Nógrádban

A pigmenthiányos madárról Kormosói Krisztina készített fényképeket, amelyeket aztán a Madárhatározó nevű, nyilvános Facebook-csoportban is közzétett. A hobbifotós az Egri Ügyeknek elmondta: miután hallott a környék különleges madaráról, szándékosan eredt a nyomába, noha akik először látták, hóbagolynak hitték.

„Egy éve kezdtem el hobbiszinten fotózással foglalkozni. Leginkább a természetet és a madarakat fotózom. Január második hetében direkt ezt a madarat keresve mentem fotózni, mert hallottam róla, de akik látták, hóbagolynak vélték. Az első próbálkozásom nem sikerült olyan jóra. Nagyon messziről kiszúrta, hogy figyelem, és elrepült. Január 26-án újabb kísérletet tettem, hogy megfotózzam közelebbről. Nagyon megörültem, mikor észleltem, egy fán ült éppen, nekem háttal. Nincs túl profi gépem, így ennyire tudtam csak ráközelíteni, de nem adom fel, újra felkeresem majd, amint lesz rá lehetőségem. Úgy hallottam, ez a gyönyörű leucisztikus egerészölyv már tavaly is itt élt, többen is látták ezen a környéken. Nagyon boldog vagyok, hogy élőben is megcsodálhattam”

– nyilatkozta az Egri Ügyeknek Kormosói Krisztina.

NYITÓKÉP: Kormosói Krisztina / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek