Dübörög a győri kampány is: egy magát papagájként azonosító jelöltet indít az MKKP

Szerző: Fekő Ádám
2022.02.02. 07:42

A város fideszes polgármesterének elég különleges kapcsolata van a papagájokkal, erre építették helyi bemutatkozásukat a kétfarkú kutyák.

Dübörög a győri kampány is: egy magát papagájként azonosító jelöltet indít az MKKP

Ameddig Budapesten a szokásos csirkejelmezben tüntetett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az orosz nagykövetség előtt, addig Győrben a papagájvonatra ültek fel: a néha már nem is annyira vicces viccpárt a győri egyes körzetben is indít jelöltet, a 24 éves Kovács „Gherzson” Balázs, aki egy papagájmaszkot vett fel az állatkert előtt tartott első sajtótájékoztatójára.

Kovács azért választotta ezt a maszkot, mert szerinte Győrnek szerinte olyan képviselőre van szüksége, aki szót tud érteni a polgármesterrel, ő pedig, aki papagájként azonosítja magát, ezt teljes mértékben tudja garantálni az amúgy papagájokat tartó Dézsi Csaba Andrással.

Kovács ezen túl a szokásos örökéletes ígéretet is elmondta, illetve azt, hogy a Győri Nemzeti Színház épületét madárházzá alakítaná, emellett a dugókat úgy szüntetné meg, hogy mindenkit megtanít repülni. Középső nevére ugyan nem tért ki, de vélhetően a név onnan jött, hogy így hívják Dézsi egyik papagáját is, akiről a polgármester még egy gyerekkönyvet is írt korábban.

Győrnek mostanában több kapcsolódása is van a papagájokhoz, hiszen nemrég maga a város fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András vezérletével próbáltak elfogni az Ipari Parkban elszabadult madarat.

Kovács azt mondta, hogy ha őt is megpróbálja befogni, el fog futni.

Ha ez még nem elég, Ugytudjuk.hu-s kollégáink is kaptak abból az ajándék papagájeledelből, amit az MKKP győri jelöltje vitt.

További fontos választással kapcsolatos híreinket ide kattintva olvashatjátok!

KIEMELT KÉP: Ugytudjuk.hu / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek