MKKP: Jöjjön vissza az Orosz Felszabadító Hadsereg Magyarországra

2022.02.01. 18:41

A magyar-szovjet kapcsolatokért tartott szimpátiatüntetést a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a budapesti orosz nagykövetség előtt. A viccpárt 9 követelést is megfogalmazott, többek között azt, hogy Magyarország lépjen be a Szovjetunióba.

MKKP: Jöjjön vissza az Orosz Felszabadító Hadsereg Magyarországra

Február 1-jén este 18 órára hirdetett szimpátiatüntetést a magyar-szovjet kapcsolatokért a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a budapesti orosz nagykövetség elé, amiért Orbán Viktor ugyanezen a napon Moszkvába látogatott, hogy Vlagyimir Putyinnal tárgyaljon Paks 2-ről, illetve az orosz gázexportról.

Mint a protesztpárt az esemény leírásában írta,

„Örök Barátunk, a Dicsőséges Orosz Birodalom és a Rezsiforradalom támadás alatt áll”,

ezért szimpátiatüntetést hirdettek a „magyar-szovjet barátságért”, mert ki kell állni a „Nobel-békedíjra jelölt Orosz Elnökúr” mellett, akit az „alattomos brüsszeli imperialista Nyugat” provokál.

Az eseményen körülbelül húsz-harminc ember vehetett részt,

köztük a párt egyik leghíresebb embere, a csirkeember,

akit a 2018-as választáson még Tichy-Rács József személyesített meg és a közmédiában öt percen keresztül kotkodácsolt, azonban 2022-ben már Csizmadia Cseke lesz a csirkeemeber, aki Csepelen fog elindulni.

MKKP: Magyarország lépjen be a Szovjetúnióba!

A rendezvényt azzal kezdték, hogy a párt felolvasta a követeléseit.

Ezekben többek között a NATO-csapatok kivonulását és az Orosz Felszabadító Hadsereg azonnali visszatérését követelték, illetve azt szeretnék elérni, hogy

támasszák fel a Szovjetuniót, amibe Magyarország is lépjen be, miután kilépett az Európai Unióból.

Ezenkívül azt is követelték, hogy a rendszerváltás után megváltoztatott közterületek nevét nevezzék vissza a szovjet elnevezésekre, így például a Széll Kálmán tér helyett ismét legyen Moszka tér; találják meg Kádár János koponyáját és állítsák helyre; Magyarország ismét legyen a vas és acél országa, illetve azt is kérték, hogy a rezsicsökkentés értékét a számlákon ne csak forintban, hanem rubelben is közöljék.

A követelések felolvasása után többek között a Burzsoá Nyugdíjasok nevű zenekar Kádár János c. dalát játszották, majd a közel húsz percig tartó eseményt a Szovjetunió himnuszával zárták.

A demonstráció befejezése előtt a Piros lett a paradicsom c. nótát kicsit átköltve azt kiabálták, Magyarország előre megy, nem csirkefarhátra.

A Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak egyébként nem ez az első rendhagyó tüntetése: 2017 áprilisán egy békemenetet tartottak „a kormányért és Oroszországért és minden más ellen”, míg 2021 nyarán a Norvég Alap körüli ügy miatt demonstráltak, ahol azt szerették volna elérni, hogy Magyarország Norvégia gyarmatává váljon, mivel így több pénzhez jutna az ország, mint az az elvesztett 77 milliárd forint, amire Magyarország korábban jogosult lett volna az alapból.

A mostani magyar-szovjet szimpátiatüntetést élőben közvetítettük az Azonnali Facebook-oldalán, amit az alábbi linken lehet megtekinteni.

A cikk készítésében közreműködött Ágoston Dániel is.

+ Frissítés (22:43): A cikk korábbi verziójában tévesen azt állítottuk, hogy a csirkeember Tichy-Rács József, miközben az új csirkeember, Csizmadia Cseke jelezte nekünk, hogy már ő személyesíti meg a karaktert. Tévedésünkért ezúton is elnézést kérünk az érintettektől és olvasóinktól.

NYITÓKÉP: Ágoston Dániel / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek