Volner János mégsem indul el a Volner Párttal a választáson, nehogy az ellenzéket segítse hatalomra

2022.01.31. 16:13

A közleményben az egykori jobbikos úgy fogalmaz, pártja úgysem ugraná meg az öt százalékos küszöböt, viszont jobboldali pozíciójuk miatt az ellenzéket segítenék hatalomra, ezért a haza érdekében döntöttek a nem indulás mellett.

Volner János mégsem indul el a Volner Párttal a választáson, nehogy az ellenzéket segítse hatalomra

A Haza minden előtt címmel adott ki közleményt Volner János, az egykori jobbikos, majd a Mi Hazánkkal kapcsolatban álló politikus, aki még 2020-ban jelentette be a saját magáról elnezevett pártját. 

A közleményben úgy fogalmaz a szélsőjobboldalról a jobbközép, klasszikus atlantista pozícióba kerülő politikus, hogy ugyan támogatottságuk folyamatosan nőtt, de még mindig elég távol vannak attól, hogy elérjék a parlamenti bejutáshoz szükséges öt százalékot, 

azonban mivel jobboldali pozícióik miatt a jobboldali szavazókat szólítanák meg, ezért nem kockázatatják meg, hogy hatalomra segítsék az ellenzéket. 

Mint írja, „a döntés számunkra nem lehetett kérdéses: a hazánkat választjuk a megszerezhető állami százmilliók helyett”.

Volner a Jobbik 2003-as alapító nyilatkozatára hivatkozva vezette le, hogy miért nem mérettetik meg magukat: elsődleges feladatának a haza megvédését tartja „a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól”, és megvédi a magyar nemzetállamot az Európai Egyesült Államok létrehozásától.

Mint írja, a Volner Párt alig egy éves történelme alatt országosan ismertté, a politikai élet állandó szereplőjévé, sőt annak alapítójává vált,

emellett szerinte a Volner Párt nevét jelenleg többen ismerik, mint a hatalomra készülő balliberális tömbbét.

Ennek ellenére a közlemény később azt írja, hogy nehezen tudták elérni az embereket, mivel lényegében csak a 110 ezres követővel rendelkező Facebook-oldalaikon kommunikáltak a potenciális választóikkal, mivel számukra ez jelentette a közszereplés egyetlen lehetőségét, így pedig nehéz pártot építeni.

Emellett arra kérte a Jobbiktól korábban kivált és pártot alapító politikustársait, Bencsik Jánost, Varga-Damm Andreát és Toroczkai Lászlót, hogy az ő pártjaik se induljanak el a választáson.

Ahogy írja, arra kéri őket „ne veszélyeztessétek Magyarországot azzal, hogy jobboldali szavazatok megszerezésével növelitek a balliberális tömb esélyeit”, majd arra kérte őket, maradjanak hűek a 2003-as Jobbik alapító nyilatkozatának szellemiségéhez,

„és kövessetek el mindent annak érdekében, hogy a kommunista utódpártoktól és a velük összeforrt szélsőséges liberálisoktól megvédhessük Magyarországot”

– zárja írását Volner, aki közleményében jövőbeni terveire nem tért ki, ám Facebook-posztja alatt kommentben azt írta, a párt a „megszokott értékrend melletti polizitálást folytatja”, és gőzerővel készülnek az EP, illetve az önkormányzati választásokra.

Volner közleményében arról nem ír, hogy az általa benyújtott, majd a Fidesz által elfogadott módosító miatt a korábbi 27 egyéni jelölt helyett 71 egyéni jelöltet kell állítania egy pártnak, ha a pártlistás szavazólapon is szerepelni szeretnének, és hogy a jelöltállítás kapcsán gondban lehetett-e a párt.

2020 novemberében még Volner úgy fogalmazott, hogy mind a 106 körzetben tudnak majd jelöltet állítani, illetve azt mondta,

ő berendezkedésellenes politikát folytat, se a Fidesszel, sem a baloldali összefogással nem tud és nem is akar kiegyezni.

Ennek ellenére most követőit, illetve három másik pártot, a Mi Hazánkat, a Bencsik János-féle Polgári Választ és a Varga-Damm Andrea-féle Reformereket is arra kéri, hogy ne induljanak el, hogy a jobboldali szavazatokat ne osszák szét egymás között. Ha ezen pártok nem indulnának, egyedüli jobboldali párt a Fidesz-KDNP-pártszövetség lenne a szavazólapon.

NYITÓKÉP: Volner Párt / Facebook

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek