Megtörtént: tényleg közösen indul áprilisban az ISZOMM és a Munkáspárt

Szerző: Fekő Ádám
2022.01.28. 11:57

Egyszerre szavazhatunk Szanyi Tiborra és Thürmer Gyulára.

Megtörtént: tényleg közösen indul áprilisban az ISZOMM és a Munkáspárt

Már csütörtök este kiszivárgott, de hivatalossá csak péntek délelőtt vált január legmegdöbbentőbb politikai híre: az egykori MSZP-s Szanyi Tibor ISZOMM névre hallgató pártja összeáll a 2022-es választásra a Magyar Munkáspárttal, azaz Thürmer Gyuláékkal!

A közlemény szerint az így felálló Baloldali Szövetség közös politikai programja a Jólléti szocializmus nevet viseli.

„A Baloldali Szövetség valamennyi választókerületben megkezdi a közös jelöltek állításához szükséges aláírásgyűjtést” 

írják.

A Baloldali Szövetség közös miniszterelnök-jelöltje Szanyi Tibor lesz, de a két párt közös listájának élén szerepelnek a pártelnökök, azaz Thürmer Gyula és Huszti Andrea, valamint Székely Sándor országgyűlési képviselő, illetve Pál Éva, az ISZOMM köztársaságielnök-jelöltje is.

A szövetség elindulásával valószínűleg kicsit nehéz helyzetbe kerül Szanyi Tibor, aki sem az ellenzékkel, sem a Fidesszel nem hajlandó együttműködni, hiszen újdonsült szövetségese már többször is bevallotta, hogy alapvetően szimpatizál Orbán Viktor politikájával: Thürmer Gyula a 2019-es május 1-i felvonuláson nem győzte dicsérni a kormány tetteit, legyen szó stadionépítésről, a bevándorlás megállításáról vagy az Európai Ügyészség elutasításáról. 

A Baloldali Szövetségnek egyébként van már egy nem túl hosszú politikai programja is, ebben alapvetően jövedelmekről és társadalombiztosításról van szó.

A két párt egyébként már korábban is együttműködött: tavaly májusban az ISZOMM és a Munkáspárt együtt gyűjtött aláírást a 250 ezer forintos nettó minimálbérért.

NYITÓKÉP: A két pártelnök: Huszti Andrea (ISZOMM) és Thürmer Gyula (Magyar Munkástpárt). FOTÓ: Igen Szolidaridát Magyarországért Mozgalom

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek