Jakab Péter ezzel a levéllel próbálja megremegtetni Kövér László bajszát

Szerző: Aradi Péter
2022.01.27. 15:55

Van egy kis értetlenkedés a Tisztelt Ház és annak méltósága körül.

Jakab Péter ezzel a levéllel próbálja megremegtetni Kövér László bajszát

A Jobbik elnöke levelet írt Kövér Lászlónak, az Országház elnökének, amiben leírja, hogy kicsit visszásnak érzi, hogy Kövér a Ház méltóságára hivatkozva sorra tiltja ki, és bünteti meg az újságírókat és a képviselőket, miközben ő maga úgy ül ott, mintha a Trió sörözőben várná az italát, és szemet huny afölött, hogy olyanok ülnek a Házban, akik

ellen csalás vagy vesztegetés miatt büntetőeljárás folyik.

„Sérti-e a Ház tekintélyét, hogy az Ön kabinetvezetője a külhoniaknak szánt pénzből vett budai lakást, amelyet a családja használ? Sérti-e a Ház tekintélyét, ha az Országház elnöke a közvetve a személyét is érintő székelyföldi úszómedencés ház ügyében

kínosan próbál kitérni a sajtó megkeresése elől?

Árt-e az Országház tekintélyének, sérti-e a T. Ház méltóságát a megalapozott gyanú szerint a hivatali vesztegetést elfogadó Völner Pál exállamtitkár parlamenti jelenléte?” – kérdezi többek között Jakab.

Kövér László 2010 óta az Országgyűlés elnöke, 2013-ben megalkották az Országgyűlési törvényt, ami rendelkezik arról, milyen fegyelmi szankciókat alkalmazhat a Házelnök. Ahogy a 168 Óra anno kigyűjtötte, 2013 és 2021 áprilisa között Kövér összesen 158 esetben igyekezett fizetéscsökkentéssel fegyelmezni a parlamentben, összesen 86 millió forint pénzbírságot szabott ki, amit többnyire,

94 százalékban az ellenzéki képviselők szenvedtek meg.

A büntetettek között van természetesen Jakab Péter is.

A Jobbik elnöke egy darabig egyedüli rekordernek számított, ugyanis Kövér 9,6 millióra büntette, miután Jakab ficsúrnak nevezte őt is és a fideszes képviselőket is. „Megjött Kövér elvtárs levele. Most már tudjuk, mennyit ér az a szó, hogy ficsúr, ha fideszesre mondják.

Tessék megkapaszkodni. Közel 10 milliót”

– kommentálta akkor Jakab.

Aztán nem sokkal később felzárkózott hozzá Szabó Tímea is, akit szintén 9,6 millióra büntetett Kövér, miután egy Fidesz-logóval összemontírozott kínai zászlót lengetett, amikor a fideszes parlamenti többség megszavazta, hogy a kínai Fudan Egyetem dél-pesti telkekre települhessen, ahova eredetileg a Diákvárost tervezték.

NYITÓKÉP: Jakab Péter / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek