Megvan, ki váltja Völnert: itt van a Fidesz-KDNP 106 egyéni jelöltje

Szerző: Fekő Ádám
2022.01.26. 13:42

Ahogy arra lehetett számítani, a párt tényleg nem indítja egyéniben a celebjeit 2022-ben.

Megvan, ki váltja Völnert: itt van a Fidesz-KDNP 106 egyéni jelöltje

A Fidesz a január 26-án nyilvánosságra hozta, melyik politikusaik indulnak a 106 választókörzetben: ahogy az várható volt, tényleg nincs túl nagy meglepetés, és a párt legerősebb arcai nem visznek választókerületeket is, tehát a Fidesz leghíresebb politikusainak listáról kell majd bekerülniük.

Az sem meglepetés, hogy lemaradtak a balhés képviselők: a hivatali vesztegetéssel vádolt Boldog István helyett Herczeg Zsolt (ő Mezőtúr polgármestere) indul Jász-Nagykun-Szolnok 4-ben, a költségvetési csalás miatt bíróság elé került Simonka György helyett Erdős Norbert (ő az Agrárminisztérium államtitkára) indul Békés 4-ben,

a hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt meggyanúsított Völner Pált pedig Esztergom alpolgármestere, Erős Gábor váltja.

2022 április 3-án először rendeznek olyan országgyűlési választást Magyarországon, amin az ellenzék minden választókerületben egy közös jelöltet küld a kormánypártiak ellen, mellettük valószínűleg a Mi Hazánk és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szólhatnak csak bele a végeredmény alakulásába.

És akkor íme a teljes lista, különösebb meglepetések nélkül:

KIEMELT KÉP: Fidesz / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek