Boris Johnson születésnapjára is kapott egy 30 fős összejövetelt a lockdown alatt

Szerző: Fekő Ádám
2022.01.24. 19:54

A brit miniszterelnök nem kapott túl nagy bulit, de a saját kormánya által kiszabott korlátozásokat ezzel is megszegte.

Boris Johnson születésnapjára is kapott egy 30 fős összejövetelt a lockdown alatt

Az ITV News értesülései szerint a brit miniszterelnök, Boris Johnson nemcsak karácsonykor és májusban tartott bulikat az országos lockdown alatt, hanem egy

harminc vendéget összehozó születésnapi bulit is rendezett magának 2020-ban, amikor a brit szabályok mindenféle beltéri társasági összejövetelt tiltottak.

A június 19-i összejövetelt a miniszterelnök felesége, Carrie Johnson segíthetett megszervezni a kabinetirodában, ahova a politikus azután tért vissza, hogy meglátogatott egy iskolát.

A nem különösebben hivatalosnak tűnő rendezvényen valószínűleg részt vett Jonhson belsőépítésze is. 

A helyzet különösen azért kínos, mert az amúgy koronavírus miatt kórházba is került Johnson például épp kilenc nappal a saját bulija után kért mindenkit arra, hogy még egy ideig tanúsítson önmérsékletet, és tartsa tiszteletben a szabályokat.

Kérdés persze, mennyire lehet bulinak nevezni a dolgot: a Downing Street hivatalos válasza szerint Johnson csak kevesebb, mint tíz percet tartózkodott az összejövetelen, ami amúgy is 20-30 percig tartott, bár azt nem tagadták, hogy akkoriban ilyen is szigorúan tiltott volt.

Az összejövetelen egyébként jelent volt az a Martin Reynolds is, aki ugyanabban az évben májusban száz vendéget hívott meg italozni.

De mi is ez a partygate? Elmagyarázzuk! Belebukhat-e Johnson? Kielemeztük!

KIEMELT KÉP: Boris Johnson / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek