Összegyűltek az aláírások az ellenzék két népszavazási kérdéséhez

Szerző: Fekő Ádám
2022.01.20. 18:02

Péntek reggel közösen adják le az íveket a koronavírusos Márki-Zay Péter nélkül.

Összegyűltek az aláírások az ellenzék két népszavazási kérdéséhez

470 ezer aláírást gyűjtött az ellenzék a két népszavazási kérdésére (kilenc hónapra hosszabbított álláskeresési járadék, Fudan) - jelentette be a hatpárti miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter Budapest főpolgármesterével, Karácsony Gergellyel közösen Facebookon.

Mivel 200 ezer aláírásra volt szükség mindkét kérdésben, ezért valószínűleg mindkét kérdéshez elég lesz.

A tervek közt az szerepelt, pénteken együtt adják le az íveket, de mivel Márki-Zay koronavírusos, ezért ő nem vesz rajta részt, de Hódmezővásárhely jelenlegi polgármestere kiemelte, hogy ez Karácsony sikere főleg.

Karácsony kiemelte, hogy jól mutatja az ellenzéki összefogás erejét, hogy ilyen időjárás mellett is összegyűjtek az aláírások, és ez ugródeszka lehet a kormányváltás felé vezető úton. „Az ellenzéknek mindig az utcán kell lenni az emberek között, hiszen a politikát is oda akarjuk visszavinni” – mondta.

Márki-Zay az aktivistákon kívül az összes résztvevő párt aktivistáinak is megköszönte, külön az MKKP-nek, akik bár nincsenek benne az összefogásban, a népszavazáshoz ők is gyűjtötték az aláírásokat.

Az összegyűlt íveket péntek reggel 9 órakor tervezi leadni az ellenzék MZP nélküli része.

Az ellenzék bevallottan azt is szeretné elérni, hogy a két kérdést is hozzá tegyék a kormány LMBTQ-ellenes népszavazási kérdéseihez, amikről az országgyűlési választással egyszerre lehet majd szavazni április 3-án, ez azt jelentené, hogy összesen hat kérdésre lehetne válaszolni.

A két kérdés így szól:

  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  • Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek