Külön levelet írt Orbán Viktor a 25 év alattiaknak

Szerző: Kósa András
2022.01.19. 13:20

Egy éve döntött a kormány, de a miniszterelnök most érezte fontosnak tájékoztatni „fiatal honfitársait”, hogy január 1-től nem kell személyi jövedelemadót fizetniük.

Külön levelet írt Orbán Viktor a 25 év alattiaknak

Levelet hozott a postás a 25 év alatti magyar fiataloknak, a feladó Orbán Viktor. A miniszterelnök „Tisztelt Fiatal Honfitársam!” megszólítással kezd, majd így folytatja:

„Azért írok önnek, mert a kormány úgy döntött, hogy a 25 év alattiaknak mostantól nem kell személyi jövedelemadót fizetniük”.

A miniszterelnök szerint

„azért tudunk ebbe belevágni, mert a magyar gazdaságot a koronavírus-válság után sikeresen indítottuk újra”.

A kormányfő ezután megemlíti, hogy ilyen csak Lengyelországban volt eddig Európában, majd eredményes új évet kíván. Orbán Viktornak idén nem ez az első hasonló levele, január 3-án a Fidesz támogatóinak írt azért, hogy támogassák pénzzel a párt választási kampányát.

Orbán Viktor 2021. január 15-én a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában jelentette be, hogy legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.

Az Országgyűlés aztán tavaly tavasszal szavazta meg a dolgot, ami a GKI Gazdaságkutató Zrt. számításai szerint

éves szinten 140 milliárd forintjába kerülhet a költségvetésnek.

NYITÓKÉP: Azonnali.hu

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek