Meztelen képet festett Szabó Tímeáról drMáriás

Szerző: Kósa András
2022.01.19. 08:19

Egészen pontosan Szabó Tímea, Kabul Rózsája a Mókus utcai általános iskolából irányítja a tálibokat Matisse műtermében a mű címe.

Meztelen képet festett Szabó Tímeáról drMáriás

Kádár János, Orbán Viktor, II. Erzsébet vagy Yoda után újabb közéleti szereplőt örökített meg vásznon drMáriás. A festőművész ezúttal a Párbeszéd társelnökét, Szabó Tímeát örökítette meg – hogy fejből vagy képről, azt nem tudjuk. 

Az alkotó rövid leírást is mellékelt a képhez, amit egy az egyben megosztunk olvasóinkkal:

„Amikor Sylvester Stallone belátta, hogy már túl öreg az afganisztáni háborúhoz, felkereste Szabó Tímeát a Mókus utcai általános iskolában, és felkérte, vegye át tőle ottani szabadságharcos-igazságosztó posztját. Tímea lelkesen elvállalta a szupersztártól a nehéz feladatot, így Stallone őt azonnal ki is képezte, s pár hónappal később már Kabulban találta magát hatalmas kihívások előtt.

Páratlan szépségének köszönhetően hamarosan igencsak népszerű lett, s mivel a tálibok (is) tömegesen beleszerettek, sokkal jobb tárgyalási lehetőségekkel bírt velük, mint bárki más, így hamarosan már ő irányította a fejleményeket a háborús országban.

Amikor később kiderült, hogy időközben itthon keményebb lett a háborús hangulat, mint ott, ami a táliboknál is keményebb harcosoknak köszönhető Kövér Lászlóval az élen, akkor hazatért, hogy itt folytassa a harcot. Ekkor még nem gondolta, hogy afganisztáni, pakisztáni és más környékbeli rajongói viszont majd útnak erednek utána hatalmas tömegekben, hogy ismét láthassák őt, a szerelmüket, Kabul Rózsáját a távoli Európába.

Pechjükre azonban a legtöbbjük hazánk helyett Németországban kötött ki, s most ott vár arra, hogy egyszer végre elindulhasson a Mókus utcai általános iskola irányában, hogy végre ismét személyesen is találkozhasson szerelmével, s vezetőjével, Szabó Tímeával, a magyar női Che Guevarával.”

Szabó Tímeának egyébként – mint az a közösségi oldalára kiposztolt kommentjéből kitűnik – tetszik a kép.

NYITÓKÉP: drMáriás / Facebook.

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek