Nem kötelez oltásra újabb csoportokat a kormány, inkább a védettségi igazolványon szigorít

Szerző: Renczes Ágoston
2022.01.13. 13:04

Ezzel szeretné növelni az átoltottságot. Gulyás Gergely szerint földrajzi oka van, hogy nálunk kevesebben akarják beoltatni magukat. A kormányinfón azt is bejelentette: jön a negyedik oltás.

Nem kötelez oltásra újabb csoportokat a kormány, inkább a védettségi igazolványon szigorít

Az oltásra kötelezettek körének szélesítése nincs napirenden, a védettségi igazolvány szabályainak szigorításától várja a kormány, hogy ez önmagában is megemeli a teljes oltottsággal rendelkezők körét

– mondta a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely. A teljes körű védettséget a három oltás fogja jelenteni, vagy az, ha a második óta még nem telt hat hónap.

„Láthatóan a társadalomnak van egy része, amit nagyon nehéz rávenni az oltásra, ennek földrajzi okai vannak: Kelet-, Közép-Európában az embereket nehezebb rávenni az oltásra, mint Nyugat-Európában”

– fogalmazott a miniszter.

A kormányinfón az is kiderült, hogy a következő három napban ismét oltási akció lesz, amin – ugyanúgy mint a november 22-től december közepéig tartó oltási akcióban – előzetes regisztráció nélkül beoltathaják magukat az emberek.

Mint Gulyás elmondta, a magyar társadalom 64 százaléka számít teljes körűen beoltottnak, ez „a régióban jó adat, Európában az utolsó harmad elején vagyunk”.

Közben a kormány már a negyedik oltásra készül:

A héten megjelenik majd az a jogszabály, ami alapján lehetővé válik a negyedik oltás is,

ezt bárki kérheti, miután konzultált a háziorvosával – mondta el Gulyás Gergely.

A kormányinfóról készített teljes tudósításunkat itt olvashatja el.

NYITÓKÉP: Orbán Viktor / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek