Április 3-án lesz a következő országgyűlési választás Magyarországon

Szerző: Fekő Ádám
2022.01.11. 16:40

A hivatalos kampányidőszak február 12-én indul.

Április 3-án lesz a következő országgyűlési választás Magyarországon

Úgy tűnik, nem csak pletyka volt, hogy Áder János az első adandó alkalomra írja ki a 2022-es országgyűlési választást: a köztársasági elnök keh.hu-n közzétett nyilatkozatában jelentette be, hogy április 3-án választhatunk új kormányt, vagy tarthatjuk meg a régit.

„Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését. Az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását. E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki”

– áll a nyilatkozatban.

Ezzel az is hivatalossá vált, hogy ezen a napon tartják a kormány gyermekvédelminek hívott népszavazását is.

Ez azt is jelenti, hogy már jövő héten lesznek hivatalos jelölők, február 12-én indul a hivatalos kampányidőszak a választási értesítőket pedig február 5-től lehet kiküldeni. 

Átjelentkezni a szavazást megelőző kilencedik napig, mozgóurnát, illetve más segítséget viszont még két nappal a voksolás előtt is lehet majd.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek