Habony Árpád pezsgőt bont és visszavonul

Kósa András

Szerző:
Kósa András

2022.01.08. 11:52

Ha eddig valaki nem lett volna tisztában azzal, hogy az ellenzéki összefogás valójában Joe Bident és globalista trójai falovát jelenti, akkor Bruck Gábor jön és segít, és kimondja, még csak nem is azt, hogy „Biden”, hanem, hogy maga a SZÍJÁJÉ kavar majd be! Csak, hogy a hülyének is nyilvánvaló legyen.

Ha ilyen kampánytanácsadói vannak az ellenzéknek, akkor a kormánynak dolgozók nyugodtan szabadságra mehetnek. Bruck Gábor kampánygurunak, baloldali véleményvezérnek egyetlen rádiószereplés alatt sikerült igazolnia egy az ellenzékkel kapcsolatos régi kormánypárti vádat és megtámogatni a Fidesz-kampány két fontos állítását.

Vagyis háromszorosan is Orbán Viktor kezére játszania.

Vegyük sorra! A magyar baloldal a 2004. december 5-i népszavazás óta (amit egyébként valóban gyalázatos kampány előzött meg az akkor regnáló MSZP-SZDSZ részéről) hallja a jobboldaltól, hogy nemzetietlen, a határon túli magyarokra jobb esetben ignorálandó tömegként, rosszabb esetben idegenkedve, ellenségként tekint.

Az elmúlt lassan tizennyolc évben több ellenzéki politikus próbált már emiatt Canossát járni – mindeddig sikertelenül. Legutóbb Márki-Zay Péter is, ő többször hangoztatta, hogy konzervatív emberként elkötelezett a határon túli magyarok ügye iránt.

Abban nagy nehezen megegyezett az ellenzéki pártszövetség, hogy a DK politikai nünükéjét, a határon túli magyarok szavazati jogát nem piszkálják, és szerencsére nem nagyon emlékszik már senki Szabó Tímea igen szerencsétlen parlamenti felszólalására sem, amiben számonkérte a kormányt, hogy miért viszünk szájmaszkokat Erdélybe.

Szóval legalább a „határontúlizás” miatt úgy tűnt, nem kell majd magyarázkodnia senkinek az ellenzéki oldalról.

Aztán jött Bruck Gábor, hogy beleböffentse a Klubrádió mikrofonjába, hogy áprilisban majd „jönnek az erdélyiek, oké, ők szerencsére csak listára szavazhatnak”.

Bruck erdélyi = fideszesagyhalott nézete – ha 2022-ben még ez nem egyértelmű – éppen olyan primitív sztereotípia, mint a cigányozás, zsidózás vagy a buzizás.

Én a móri születésű, Székesfehérváron felnőtt, Videoton-rajongó, az ellenzéket is gyakran kritizáló (vagyis eleve gyanús) hülyegyerek nyilván meg sem szólalhatok az ügyben Bruck Gábor szemében, de talán az Erdélyben felnőtt, jelenleg a HVG Vélemény rovatát vezető Parászka Boróka véleményét figyelembe vehetné, aki szegény már sokszor volt kénytelen leírni, hogy

„az »erdélyizés« úgy jön a magyar politikai életben, ahogy semmilyen közszállítás nem működik Magyarországon: percre pontosan, kiszámíthatóan, atombiztosan. Ezt leírva, kimondva, hogy »erdélyizés«, valami halvány fogalom felvillanhat a fejekben, hogy mi is az”.

A következőn akár nevethetnénk is, annyira vicces. Mi az egyik fő mondanivalója a Fidesz vezérkarának (including maga Orbán Viktor) és a teljes kormánymédiának a választásokkal kapcsolatban? Hogy külföldről fognak beavatkozni!

Természetesen a „tuggyukkik”, de azért konkrétumokat egyelőre ritkán állítanak, Orbán Viktor is megmaradt a sejtetés szintjén, amikor decemberben a kormányinfón rákérdeztek a témára.

Persze a „nagyhatalmi beavatkozás” mindenki számára könnyen dekódolhatóan Amerikát jelenti. De eddig „legalább” dekódolni kellett, ez pedig mégis feltételez némi szövegértési, kombinációs készséget.

Ha eddig ezeknek híján lévő polgártársaink mégsem értették volna, hogy itt valójában Joe Bident és a globalista trójai falovát látják az ellenzéki összefogásban, akkor Bruck Gábor jön és segít, és kimondja, még csak nem is azt, hogy Biden, hanem, hogy maga a SZÍJÁJÉ kavar majd be! Csak, hogy a hülyének is nyilvánvaló legyen.

Mostantól nagyjából értelmetlen lesz bármit is kérdezni ezzel kapcsolatban kormánypárti politikustól, elég lesz annyit válaszolnia, hogy nem mi mondjuk, hogy az amerikai titkosszolgálatok állnak az ellenzék mögött, hanem az ellenzék egyik vezető kampánytanácsadója, őket kérdezzék inkább!

Mellesleg Bruck Gábornak sikerült felmondania a térség minden szélsőjobboldali mozgalma (és persze Vlagyimir Putyin) körében népszerű összeesküvés-elméletet, miszerint itt minden színes forradalmat, diktátordöntést valamilyen formában Washingtonból menedzselnek.

Euromajdan? – felejtsd el! A CIA jópofa hatalmi játéka volt az egész.

És akkor nem ússzuk meg a harmadikat sem, pedig annyira triviális, hogy az már kínos. Milyen bélyeget próbál kínnal-keservvel lemosni magáról az ellenzék nagyjából azóta, hogy megegyeztek a közös indulásról és mit sulykol a Fidesz? Hogy „mindent Gyurcsány irányít”, a többiek pedig csak bábok.

Márki-Zay Péter megválasztásával láthatóan méretes homokszem került a kommunikációs gépezetbe és a közös miniszterelnök-jelölt (ehhez persze kellett a DK elnökének önmérséklete is) bőven tesz is azért, hogy már a kormánymédiában is „alapjogon” beszéljenek róla, és ne mint „Gyurcsány bábját” emlegessék.

Aztán jön Bruck Gábor és felvázolja, hogy itt valójában Gyurcsány Ferenc a szigorú osztályfőnök, rajta kívül az ellenzéki oldalon mindenki csak pántos-rövidnadrágos, fehér zoknis kisiskolás szandimandiban, bilifrizurával.

A kormánymédia köszönte szépen, lecsapta a magas labdát. Vajon mi lesz, ha mostantól bárki kormánykritikus újságíró megpróbál rákérdezni egy Fidesz-politikusnál, hogy „Tessék mondani nem nagyon kínos még mindig gyurcsányozni az ellenzékkel kapcsolatban?”. Válasz: lásd, mint fent.

Várom a hasonló ötleteket az újabb remek interjúkhoz és „kommunikációs” tanácsokhoz: például, hogy

„a nemzetközi buzlilobbi nyomul a magyar iskolákban és ovikban, mert a gyermekeink lelkét akarják elrabolni”.

Nekem ugyan nehezen sikerülne ebből „kapjabeazorbán” jellegű narratívát faragnom, de Bruck Gábor sokkal képzettebb és tehetségesebb nálam. Remélem, legalább kiszámlázza majd a végén Habony Árpádnak.

Frissítés (01.07. 12:05):

Olvasónk jelezte, hogy a „komcsik szekerét toló baloldali média” sztereotípiájának igazolását kihagytam. A kritika jogos, de esetemben nyilvánvaló elfogultság állna fent, így ennek részletesebb kifejtésétől eltekintenék.

Hozzászólnál? Vitatkoznál vele? Írj nekünk!

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek