Külsős cég fizette Szombathelyen a fideszes politikusok rendezvényeit

Szerző: Kósa András
2022.01.06. 13:07

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára és Hende Csaba szombathelyi fideszes képviselő fórumának terembérleti díját nem a párt, hanem egy külsős cég fizette ki – tudta meg az Ugytudjuk.hu.

Külsős cég fizette Szombathelyen a fideszes politikusok rendezvényeit

Szombathelyen a Haladás Sportkomplexum VIP termében tartott rendezvényt Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő és Dömötör Csaba, a Miniszterelnökség államtitkára is, de a terem bérleti díját egyik esetben sem a fideszes politikusok fizették – derítette ki társlapunk, az Ugytudjuk.hu.

Dömötör Csaba október 20-án járt a városban, Hende Csaba „Szombathely 300” konferenciáját december 16-án, a Fidesz évzáróját pedig december 18-án tartották a Komplexumban.

Az Ugytudjuk.hu közérdekű adatigényléssel tudta meg, hogy a Haladás Komplexumot üzemeltető, egyébként állami tulajdonban lévő – és a szombathelyi Fidesz elnökségének tagja, Gál Sándor ügyvezetésével működő – Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft.

egy 10 alkalomra szóló bérleti keretszerződést kötött a Vasi Friss Rádió Kft.-vel.

Eszerint a cég alkalmanként 150 ezer forint + ÁFÁ-t fizet ki a terembérlésért. „De, hogy Hendének és Dömötörnek mi köze van a Vasi Friss Rádió Kft-hez, azt nem tudni” – írták.

Az Opten adatai szerint a cég a Gyöngy Rádió Kft. tulajdonában van, amelynek tulajdonosa Kis-Kádi Tamás. Kis-Kádit Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármestersége alatt Szombathely képviseletében delegálták a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ Nonprofit Kft. felügyelőbizottságába.

A Vasi Friss Rádió Kft. a kiadója a Fidesz közeli Frisss.hu-nak és a Frisss Rádiónak.

Ez utóbbit évekkel ezelőtt a Rádió 1 hálózatába kapcsolták.

Kollégáink keresték Dömötör Csabát, hogy megtudják, miért ez a cég fizette ki a terembérleti díjat arra az időre, amikor ő tartott fórumot a létesítményben, de választ egyelőre nem kaptak. Keresték Hende Csabát és a szombathelyi Fideszt is, ugyan ezekkel a kérdésekkel, de válasz innen sem jött.

Nem ez az első alkalom, hogy a Vasi Friss Rádió Kft. fizeti ki a Fidesz körül Szombathelyen felmerült költségeket.

A 2019-es önkormányzati választásokon a kft. fizette ki a párt egyik választási plakáthelyét. A Vasi Friss Rádió Kft-vel 150 ezer forint plusz áfára kötött szerződést a Komplexum. Ugyanekkora összeget kért a cég a Haladás VSE-től is a december 17-én tartott jótékonysági est bérleti díjaként.

A Nemzeti Polgári Vitacsoport november 13-án tartott programjának helyszínéül szolgáló Haladás Sportkomplexum VIP-termének bérleti díja azonban 780 ezer plusz áfa volt. A bérleti díjat ez esetben a Nézőpont Intézet Alapítvány fizette ki. A VIP terem mellett 8 skyboxot is kibérelt az alapítvány.

A Nézőpont részletesen válaszolt az Ugytudjuk.hu megkeresésére, ebben kiemelték, hogy az esetükben felmerült költségeket az alapítvány saját maga finanszírozta, ez teljesen megegyezik azzal, amit a közérdekű adatigényléssel az Ugytudjuk.hu által magkapott szerződés tartalmaz.

NYITÓKÉP: Dömötör Csaba a fórumon. Dömötör Csaba / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek