A Momentum elnöksége szerint Márki-Zay tőlük szívna el embereket a pártjához

Szerző: Fekő Ádám
2022.01.06. 17:53

A párt úgy döntött, a továbbiakban minden tagjának jeleznie kell, ha munkakapcsolatban áll a Mindenki Magyarországa Mozgalommal.

A Momentum elnöksége szerint Márki-Zay tőlük szívna el embereket a pártjához

A teljes tagságnak körbeküldte a Momentum elnöksége azt a levelet egy friss döntésről: mivel  „Márki-Zay Péter többször, nagy nyilvánosság előtt kinyilvánította abbéli szándékát, hogy saját pártot építsen”,  a továbbiakban a tagoknak és a pártoló tagoknak kötelező tájékoztatnia a pártigazgatást, ha bármilyen formában a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, vagy Márki-Zay Péternek dolgozik, a folytatásra pedig kötelességük engedélyt kérni, ezt pedig vagy a pártigazgatás, vagy a párt elnöksége adhatja meg.

A nemrég elnökcserén is átesett párt nem is kertelt indoklásában, miért hozta az amúgy kifejezetten laza döntést:

„Az Elnökségünk tudomására jutott, hogy Márki-Zay Péter pártépítésébe többeket bevont, köztük a Momentum Mozgalom tagjait is. Annak érdekében, hogy pontosan lássuk, milyen erőforrásokkal segíti a Momentum Mozgalom Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti vagy közös kampányát, továbbá hogy milyen területeken adnak a Párt tagjai támogatást, fontos számunkra a közreműködők személyének és a közreműködés jellegének ismerete.”

Márki-Zay Péter épp a héten jelezte, hogy a béke érdekében hajlandó lemondani arról, hogy az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt mellé kapjon az ő párttá alakuló mozgalma egy hetedik frakciót is, de információink szerint továbbra is súlyos feszültségek vannak a kérdés miatt. 

Az, hogy a Momentumtól szívna el tagokat a Mindenki Magyarországa Mozgalom már csak azért is meglepő, mert épp ők álltak be Márki-Zay mögé először az őszi ellenzéki előválasztás második fordulójában.

Ugyanakkor azt sem érdemes elfelejteni, hogy MZP részéről nem ez az első hálátlannak tűnő lépés a Momentum felé: a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt a Zaránd Pétert szerződtette kampányfőnöknek, aki korábban épp a Momentumtól távozott finoman szólva is balhés körülmények közt.

KIEMELT KÉP: Donáth Anna / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek