„Rengetegen halnak bele az oltásba” – amerikai képviselőt tiltott le a Twitter

Szerző: Kósa András
2022.01.03. 11:03

Marjorie Taylor Greene lelkes híve volt a QAnon mozgalomnak is, korábban többször figyelmeztette már a Twitter, hogy ne terjesszen valótlanságokat.

„Rengetegen halnak bele az oltásba” – amerikai képviselőt tiltott le a Twitter

Végleg letiltotta a Twitter Marjorie Taylor Greene amerikai republikánus képviselő fiókját, miután a politikus többszöri figyelmeztetés ellenére se hagyott fel a koronavírussal kapcsolatos álhírek terjesztésével.

A BBC szerint a Twitter saját belső szabályzatának arra a pontjára hivatkozott, ami szerint a másoknak veszélyt okozó valótlan információk terjesztését megakadályozhatják, és azt is közölték, hogy hasonló miatt korábban már négyszer figyelmeztették Marjorie Taylor Greene-t.

A politikus pénteken írta ki, hogy „rengetegen halnak bele a covidoltásokba” az Egyesült Államokban, ami nem felel meg a valóságnak.

Legutóbb – augusztusban – azért figyelmeztették, mert azt írta, „az oltások hatástalanok”, és arra szólította fel a kormányt, hogy fejezze be az oltási programot.

A képviselő természetesen a „szólásszabadság lábbal tiprásáról” írt az eset után kiadott közleményében, és „Amerika ellenségének” nevezte a Twittert. (A cég ugyanakkor csak Marjorie Taylor Greene személyes profilját szüntette meg, kongresszus képviselői oldala továbbra is működik.)

A republikánus politikus – aki szerepelt az Azonnali 2022-es listáján is, mint olyan politikus, akiről hallunk még idén – Donald Trump egyik legodaadóbb híve, szélsőséges nézeteit soha nem titkolta. Nagy rajongója volt korábban a Capitolium ostromában aktív szerepet vállaló QAnon mozgalomnak, már többször kapott pénzbüntetést azért is, mert nem volt hajlandó maszkot viselni a törvényhozás épületében.

NYITÓKÉP: Marjorie Taylor Greene / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek