Már a hatéves gyerekeknek is kötelező a maszk Franciaországban

Szerző: Kósa András
2022.01.03. 10:31

Ha valaki otthonról is tud dolgozni, heti három napot távmunkában maradhat – az új járványügyi intézkedések egyike szerint.

Már a hatéves gyerekeknek is kötelező a maszk Franciaországban

Több mint 230 ezer új koronavírusos esetet jelentettek a francia egészségügyi hatóságok december 31-én, ezért a kormány hétfői hatállyal új korlátozások bevezetéséről döntött – írta a Politico. Ezek egyikeként tizenegyről hat évre vitték le a gyerekek maszkhasználati kötelezettségét.

A maszkot a nyilvános helyeken, kül-, és beltérben egyaránt viselni kell, ez alól csak a szabadban végzett sporttevékenység kivétel.

Egy másik új előírás szerint azoknak a munkavállalóknak, akik otthonról is dolgozni tudnak, biztosítani kell, hogy hetente legalább három napot home office-ban töltsenek.

A szabályt megszegő munkáltatókat 50 ezer eurós bírsággal sújthatják.

A tömegrendezvényekre ötezer fős felső határt vezettek be, ami politikailag kényes helyzetet teremthet, mivel áprilisban elnökválasztást tartanak majd az országban.

A kormány be is jelentette, hogy arról még nem döntöttek, a kampányidőszak csúcsán eltörlik-e ezt a korlátozást.

Idehaza a tömegközlekedésben szintén hat éves kortól kötelező a maszk viselése. A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.

NYITÓKÉP: vperemen.com / Wikimedia Commons

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek