Az olasz sajtóban megszólaló ismerősök szerint Homonnay rendszeresen ginázhatott

Szerző: Aradi Péter
2022.01.03. 17:05

Az író, aktivista holmijai között állítólag beazonosítatlan port és folyadékot találtak. Az egyik olasz lap szerint, akik jól ismerték, nem titkolják, hogy a férfi rendszeres fogyasztója volt a partidrognak.

Az olasz sajtóban megszólaló ismerősök szerint Homonnay rendszeresen ginázhatott

A Repubblica elsőként számolt be arról, hogy a magyar író és aktivista, Homonnay Gergely szekrényében a holmijai között beazonosítatlan port és folyadékot találtak, amik viszont ránézésre sem kokainra, sem heroinra nem hasonlítottak. Azt viszont már korábban is feltételezték, hogy

GHB, más néven Gina lehetett a férfinál.

A legújabb cikkükben pedig már arról írnak, hogy azok szerint, akik jól ismerték az aktivistát, sok mindent lehetett mondani a drogfogyasztására,

csak azt nem, hogy szórványos lenne.

Az aktivista holttestét a Tor Vergata poliklinikára szállították, hogy tisztázzák, valóban túladagolás végezhetett-e vele.

A Gináról a Kékpont azt írja egyébként, hogy kisebb mennyiségben eufóriát okozó, vágyfokozó hatású partidrog. Nagyobb mennyiségben aztán súlyos részegségszerű állapot jelentkezik a felhasználónál, kábé 2 gramm fölött pedig mélyalvás is kialakulhat, és túl is adagolható.

Mint írják,

a kedvezőnek vélt hatások és az életveszélyes túladagolás közötti mennyiségi különbségek nagyon kicsik.

Eszméletlenül találtak rá

Homonnayra egy Bananon nevű római klubban találtak rá január elsején. Az aktivista, író állítólag egy férfival érkezett a melegklubba, de ők később különváltak.

Az éjféli koccintás után Homonnay lement a helyhez tartozó, kizárólag tagoknak fenntartott törökfürdőbe, ahol aztán

szombat dél körül eszméletlenül találtak rá.

A Repubblica információi szerint nem csak eszméletlen volt, de nehezen is lélegzett. 

Mint korábban írtuk, a homoszexualitását nyíltan vállaló Homonnay korábban újságíróként és tanárként is dolgozott. Több könyvet is írt, amiben a macskájával, Erzsivel mondatja el a világról alkotott nézeteit.

Corriere della Sera kiemelte, hogy a Rómában élő Homonnayt

„a hazájában a polgári jogok és a melegközösség védelmében kifejtett egyértelmű álláspontjáról ismerik”.

Homonnay 2018-ban részt vett több nagy kormányellenes tüntetés szervezésében. A politikai pártok közül a Demokratikus Koalíciót támogatta, a közélettel és annak szereplőivel kapcsolatos véleményét mindig markánsan, a politikai korrektséget gyakran kerülve fogalmazta meg.

NYITÓKÉP: Homonnay Gergely / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek