Olasz sajtó: Meghalt Homonnay Gergely

Szerző: Renczes Ágoston
2022.01.02. 22:15

A 46 éves magyar író-aktivistát holtan találták egy római klubban január elsején.

Olasz sajtó: Meghalt Homonnay Gergely

Holtan találták Homonnay Gergely magyar írót egy római klubban

írja a La Reppublica és több olasz lap is.

A La Repubblica szerint Homonnay testét egy sportklubban találták meg, a Corriere della Sera a Bananon nevű klubot említi, aminek spa részlege is van, és ahol az alkalmazottak még megpróbáltak segíteni a kádban fekvő haldokló férfinak, de kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az olasz lapok szerint erőszakra utaló nyomok nem voltak a holttesten, a helyszínen azonban kábítószergyanús anyagokat találtak, az író halála ezzel függhet össze.

Corriere della Sera kiemeli, hogy a Rómában élő Homonnayt

„a hazájában a polgári jogok és a melegközösség védelmében kifejtett egyértelmű álláspontjáról ismerik”.

A homoszexualitását nyíltan vállaló Homonnay korábban újságíróként és tanárként is dolgozott. Több könyvet is írt, amiben a macskájával, Erzsivel mondatja el a világról alkotott nézeteit.

Homonnay 2018-ban részt vett több nagy kormányellenes tüntetés szervezésében. A politikai pártok közül a Demokratikus Koalíciót támogatta, a közélettel és annak szereplőivel kapcsolatos véleményét mindig markánsan, a politikai korrektséget gyakran kerülve fogalmazta meg.

NYITÓKÉP: Gergely Homonnay / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek