Hadházy Ákos: Minisztériumi cicaharc vezethetett Völner bukásához

Szerző: Aradi Péter
2021.12.07. 11:53

Az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese Hadházy Ákos információi szerint végrehajtói posztokért kapta a pénzt. A vesztét az okozhatta, hogy nem volt elég körültekintő.

Hadházy Ákos: Minisztériumi cicaharc vezethetett Völner bukásához

„Nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és

a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál államtitkár”.

– olvasható a politikus 24.hu-hoz eljuttatott közleményében.

Mint írják, Völner Pál ügyvédjén, Papp Gáboron keresztül elküldött sajtóközleményben jelezte, hogy együttműködik a hatóságokkal.

Bűnszövetségben, üzletszerűen

A legfőbb ügyész, Polt Péter hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmény gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozás miatt indítványozta december 7-én, kedd reggel, hogy függesszék fel a fideszes Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogát.

A közlemény szerint megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül,

rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott.

Az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettesi és parlamenti államtitkári posztot is viselő Völner a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

Mint azt az ügyészség közleményében írják, Völner „cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti”.

A Völner 2019 augusztusa óta töltötte be a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztosi posztot.

Az ügyben már korábban letartóztatták Schadl Györgyöt,

a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) vezetőjét, akinek a tulajdoni lapok szerint zárolják az ingatlanjait is.

Még havidíjat is fizethettek neki

Ahogy Hadházy Ákos – aki Schadl György ügyét is megszellőztette – az Azonnalinak telefonon elmondta, információi Völner ezt a pénzt végrehajtói kinevezésekért kaphatta.

A végrehajtók ugyanis rengeteg pénzt tudnak keresni sokszor törvényes felügyelet nélkül, ezért nagy versengés van a pozíciókért. 

„Nem megerősített információim szerint az itt megjelölt összegekért (2-5 millió forint – a szerk.) nagyobb összegekbe került egy-egy végrehajtói hely, és utána ezeknek

a kinevezetteknek még havidíjat is kellett fizetniük”

– mondta a független képviselő lapunknak.

Hadházy értesülései szerint az ügy kirobbanása Igazságügyi Minisztériumon belüli cicaharc eredménye. „Szintén meg nem erősített információ, hogy Völner megígérte valakinek az állást, egy – nagyon fontos, hogy – fideszes kapcsolatokkal rendelkező embernek, végül egy másik,

nagyobb fideszes kapcsolatokkal rendelkező embernek intézte el azt, és esetleg ez indíthatta el az ügyet”

– magyarázta az Azonnalinak.

NYITÓKÉP: Völner Pál / Facebook

Aradi Péter
Aradi Péter Az Azonnali újságírója

Szeret futni, írni, olvasni, utazni. Mindenhol és mindenben leginkább az érdekli, ami így vagy úgy, de nagyon csúnyán elromlott.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek