Hosszabb és szigorúbb is lehet a lezárás Szlovákiában, ugorhat a síszezon

Szerző: Kósa András
2021.12.05. 09:06

Csak az oltottak számára nyílnának meg a sípályák Szlovákiában és csak az ünnepek környékén. Az iskolák egyelőre nem zárnak be, de már ez is felmerült.

Hosszabb és szigorúbb is lehet a lezárás Szlovákiában, ugorhat a síszezon

Hiába a kéthetes lezárás – ami mint megírtuk, azért nem is volt olyan szigorú – nem javult a járványhelyzet Szlovákiában, így a kormány mellett működő szakértői konzílium vasárnap valószínűleg a korlátozások meghosszabbítását és szigorítását is javasolni fogja - írta a DennikN szlovák hírportál, amit a Parameter.sk idézett.

A „lockdown” így december 16-ig tartana, és komolyan felmerült az is, hogy aki teheti, otthonról dolgozzon.

A rendőrség szigorúbban ellenőrizné ennek betartását, és szigoríthatnak a maszkviselés ellenőrzésén is.

A DennikN szerint a szakértői konzílium valószínűleg azt javasolja majd a kormánynak, hogy a sípályákat nyissák meg az ünnepek környékén – de csak a beoltottak számára. Politikai egyetértés ugyanakkor nincs a kormánykoalícióban a tervezett szigorításokkal kapcsolatban, az egyik kormánypárt, a liberális SaS vezetője, Richard Sulík a héten azt mondta, nem támogatják a korlátozások általános érvényű meghosszabbítását.

Veronika Remisová miniszterelnök-helyettes is azt mondta, hogy ellenzi a szigorítást. Az Új Szó viszont Milos Svrceket, a Sem rodina képviselőjét idézte, aki egy szombat esti tévéműsorban arról beszélt, ha növekedni fognak a számok, akkor folytatódik a lezárás amelyen szigorítanának is.

A képviselő szerint a lezárások nem hoztak elég eredményt, ezért meg kell hosszabbítani őket és az iskolákat is be kell zárni.

Szlovákiában a helyi tisztiorvosok dönthetnek erről egyelőre és mint az Új Szó megjegyezte, a tanintézetek harmada már most zárva tart.

NYITÓKÉP: Eduard Heger miniszterelnök / Facebook

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek