Korlátozzák az oltatlanok jogait a németek, Merkel szerint szükséges a kötelező oltás

Szerző: Fekő Ádám
2021.12.02. 15:21

A leköszönő német kancellár és utódja is támogatja az általánosan kötelező védőoltást, mert alacsony az átoltottság az országban.

Korlátozzák az oltatlanok jogait a németek, Merkel szerint szükséges a kötelező oltás

Angela Merkel leköszönő német kancellár bejelentette,

megszületik az „oltatlan-lockdown”, ami azt takarja, hogy bizonyos korlátozások csak azokra fognak vonatkozni, akik nem vették fel a koronavírus elleni védőoltásukat.

Hozzátette, ő igennel szavazna az általánosan kötelező oltásra is, ha még a Bundestagban lenne.

Ezen túl bejelentette, érkeznek az általános korlátozások is egy időre, ami egyelőre a klubok bezárását jelenti, illetve úgy általában a nagy tömegek összejövetelének tiltását. A beltéri helyeken 50 lesz a létszám felső korlátja, kültéren 200.

A kancellár kiemelte, a jelenlegi vírushelyzet nagyon súlyos az országban, ráadásul a beoltott emberek számában is több európai ország jár előttük.

Merkel és szociáldemokrata utódja, Olaf Scholz ma találkozott a német tartományi vezetőkkel, hogy egyeztessenek a kijelölt útról.

Scholz szintén támogatja a kötelező oltást, annak ellenére, hogy korábban rossz ötletnek nevezte: okként ő is az alacsony átoltottságot jelölte meg.

Németországban már hetek óta téma a kötelező oltás kérdése, amit eddig Európában csak Ausztria mert meglépni, ott pedig egyelőre komoly ellenkezés tapasztalható.

Az országban jelenleg 68,6 százalékos a lakosság átoltottsága, az elmúlt hetekben átlagosan napi több, mint 70 ezer új fertőzést regisztrálnak, igaz, viszonylag kevés haláleset történik ehhez képest, de ez a szám is napról napra emelkedik, ez szerdán 389 elhunytat jelentett.

NYITÓKÉP: Angela Merkel / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek