Tagadja Novák Katalin, hogy a Fidesz összeáll a német szélsőjobbal

Szerző: Kósa András
2021.12.01. 14:07

Egyelőre az a biztos, hogy szombaton Varsóban bejelentenek valamit, ami a Fidesz jobbratolódásának újabb bizonyítéka lesz.

Tagadja Novák Katalin, hogy a Fidesz összeáll a német szélsőjobbal

Szombaton Varsóban bejelentik, hogy a Fidesz új európai parlamenti frakciót alapít a francia Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörüléssel, a Matteo Salvini-féle olasz Ligával, Jaroslav Kaczynski lengyel Jog és Igazságosság pártjával és az egyértelműen szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) párttal – írta a 444.hu részben Szymon Hołownia lengyel politikus reggeli tweetjére, részben saját forrásaira hivatkozva.

Mint megjegyzik, „az új frakció lényegében a 2019-ben alakult, szélsőjobbos-euroszkeptikus Identitás és Demokrácia frakció kibővítését jelenti, annak tagjaihoz csatlakozik a Fidesz 12 képviselője, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt 24 és a szintén lengyel Partia Republikanska három politikusa, valamint a spanyol Vox párt négy képviselője”.

A bronz is szépen csillog

A csoportnak így összesen 113 képviselője lenne az EP-ben, amivel a harmadik legnagyobb frakciót tudná magának az Európai Néppárt és a szociáldemokraták után és megelőzné a liberális Renew Europe-t (aminek a Momentum is tagja).

A hír megjelenése után viszont az ATV rákérdezett az AfD-re Novák Katalinnál, amire a párt korábbi nemzetközi kapcsolatkért felelős igazgatója azt mondta:

„A más tartalmú ellentétes híresztelésekkel szemben biztosíthatok mindenkit arról, hogy a Fidesz csak demokrata konzervatív pártokkal fog a jövőben is együttműködni. Célunk, hogy a nemzeti érzelmű, szabadságpárti, bevándorlásellenes, a hagyomámyos családi értékeket tisztelő embereknek minél erősebb képviselete legyen az európai döntéseknél.”

Szombatig izgulhatunk.

NYITÓKÉP: Novák Katalin Facebook oldala

Kósa András
Kósa András Az Azonnali főszerkesztője

A belpolitikán kívül külpolitikával és uniós ügyekkel is szívesen foglalkozik, de természetesen a focihoz is ért. Beszélni legalábbis szeret róla.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek