Nyáron még fontos volt a kormánynak a gyerekek mentális egészsége, de azóta sem tett érte szinte semmit

Szerző: Fekő Ádám
2021.12.01. 11:25

Úgy tűnt, Gulyás Gergely még az ellenzékkel is összefog egy fontos probléma miatt, de az elé rakott javaslatokból jóformán semmi nem valósult meg.

Nyáron még fontos volt a kormánynak a gyerekek mentális egészsége, de azóta sem tett érte szinte semmit

Úgy tűnik, gyorsan elhalt a Fidesz-ellenzék együttműködés a koronavírus-járvány oktatásban tapasztalható mentálhigiénés hatásaival kapcsolatban: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és az MSZP-s Ujhelyi István nyáron még közös sajtótájékoztatót is tartottak az ügyben, Gulyás „pártpolitika felett álló ügyként” emlegette a gyerekek mentáűlis egészségét,

a szakmai javaslatokat azonban konkrét lépések végül nem követték.

Ez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete és Ujhelyi István közös, az EP-képviselő Facebook-oldalán közzétett sajtóközleményéből derül ki. Mint írják, az általuk tett javaslatok „töredékét sem fontolták, illetve valósították meg érdemben.”

A PDSZ állítása szerint konkrét programot adott a kormánynak arról, hogyan lehet felkészülni az esetleg jelentkező mentális problémákra a pedagógusok körében, de javaslataikat válaszra sem méltatták.

„Tény, hogy ezektől függetlenül azóta elindult egy online, illetve telefonon elérhető ingyenes pszichológiai segítő szolgáltatás; a szakértőkkel közösen megfogalmazott javaslatainkból azonban ezen felül a kormány vállaltan nem kíván semmit sem megvalósítani; mondván azok »nem időszerűek«️” - áll a közleményben.

Kiemelték, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete, illetve Ujhelyi István álláspontja változatlan, tehát továbbra is azt képviselik, fokozott figyelemmel kell lennie a kormánynak a gyerekek mentális egészségére, és továbbra is elengedhetetlennek tartják, hogy átfogó felmérés készüljön a Magyarországon igénybe vehető pszichológiai és mentálhigiénés szolgáltatásokról, valamint az iskolapszichológusi hálózat jelenlegi állapotáról.

A közleményt azzal zárják, hogy továbbra is nyitottak a kormánnyal való egyeztetésre.

KIEMELT KÉP: Gulyás Gergely / Facebook

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek