Megvan a kompromisszum a teljes lezárásról Szlovákiában

2021.11.23. 21:01

Két hétre vezethetnek be szigorú korlátozásokat északi szomszédunknál, de a védettségi igazolvánnyal néhány könnyítés jár majd együtt. A lezárt akár már csütörtökön életbe léphet.

Megvan a kompromisszum a teljes lezárásról Szlovákiában

A korábban tervezett három helyett két hétig tarthat majd a járványügyi lezárás Szlovákiában és az eredetileg tervezett intézkedések szigorúságán is enyhítenek a kormánykoalíció pártjai egy formálódó kompromisszum keretében - írta a DenníkN hírportál nyomán a Parameter.sk.

A korlátozásokról már szerdán dönthet a kormány és akár csütörtöktől, vagy péntektől életbe léphetnek. A betartásukra a rendőrség kiemelten figyelni fog majd, a másik szlovákiai magyar hírportál, az Új Szó kedden azt írta, már most szigorítottak a hatóságok az ellenőrzés gyakorlatán.

A lezárás legfontosabb része az általános éjszakai kijárási tilalom lehet majd, emellett két hétre be kell zárniuk a szállodáknak, éttermeknek, szórakozóhelyeknek, edzőtermeknek, fodrászatoknak is.

A lezárás idején csak munkába, iskolába, egészségügyi intézménybe, élelmiszerüzletbe lehet menni, a munkahelyeken viszont ellenőrizhetik a védettségi igazolvány meglétét. A beoltottak ugyanakkor a ruházati és egyéb, nem létfontosságú termékeket árusító üzleteket is látogathatják majd.

A tervek szerint tíz nappal a lezárás életbe lépése után a kormány szakértői elemzik az aktuális járványügyi helyzetet és ha szükséges, akár meg is hosszabbíthatják a korlátozásokat.

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek