Már hárman versenyeznek Fekete-Győr megüresedett elnöki székéért a Momentumban

2021.11.12. 18:42

Az Annák csatájába Hollai Gábor, a XVI. kerület önkormányzati képviselője is beszállt.

Már hárman versenyeznek Fekete-Győr megüresedett elnöki székéért a Momentumban

November 21-én tartják a Momentum rendkívüli tisztújítását, miután a párt eddigi elnökétől, Fekete-Győr Andrástól a gyenge előválasztási eredménye miatt a Momentum küldöttgyűlése megvonta a bizalmat, majd ezután Fekete-Győr lemondott a pozíciójáról.

Eddig ketten jelentették be az indulási szándékukat: egyikük Orosz Anna, a párt elnökségi tagja, illetve Fekete-Győr lemondása után a párt ügyvivő elnöke, illetve Donáth Anna Júlia, a párt EP-képviselője, korábbi elnökségi tagja.

Most újabb momentumosról derült ki, hogy szintén érdekelné a pártelnöki pozíció, mivel Hollai Gábor, a Momentum XVI. kerületi önkormányzati képviselője is indul a pozícióért,

számolt be róla először a Mandiner, amit a Telexnek a párt is megerősített

Hollai Gábor az előválasztáson is megmérette magát a XVI. kerületi székhelyű Budapest 13. számú választókerületében, azonban a választás előtt egy hónappal egy közvélemény-kutatás szerint hiába vezetett, végül 24,59 százalékos eredménye a harmadik helyre volt jó, míg első Vajda Zoltán, a megboldogult Együtt korábbi politikusa lett a szavazatok 42,57 százalékát bezsebelve. 

Hollai neve az országos sajtóban leginkább onnan lehet ismerős, hogy az előválasztás kezdetekor egy nő azzal vádolta meg, hogy nyerészkedett rajta, miután a bedőlt devizahitel-károsult ingatlanját árverés útján megvette, majd azon hamar túladott. Hollai a történteket elismerte, ugyanakkor tagadja, hogy nyerészkedni szeretett volna: szerinte minden jogszerű volt, és csak egy lejáratási kísérlet volt ellene.

A XVI. kerületi önkormányzati képviselőt egyébként a párt a közös ellenzéki lisátra is feltenné: a Momentum 15 politikusát jelölte meg, akiket felraknának az ellenzéki közös listára, ezen a listán Hollai a 13. helyet foglalja el.

A Momentum küldöttgyűlése az új pártelnököt november 21-én fogja megválasztani, ekkor derül ki, hogy Orosz, Donáth vagy a most bejelentkező Hollai lesz a befutó, bár addig még mások is bejelenthetik indulásukat.

NYITÓKÉP: Hollai Gábor / Facebook

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek