Ujhelyi szerint a reptéren találkozott Müller Cecíliával, de ő gyorsan elfutott

2021.11.11. 20:22

Az MSZP EP-képviselője a pontos kórházi covid-adatok iránt érdeklődött volna, mivel egy brüsszeli gépen utaztak, a tisztifőorvost azonban külön kíséret és kisbusz terelte el a veszély elől.

Ujhelyi szerint a reptéren találkozott Müller Cecíliával, de ő gyorsan elfutott

Hír volt csütörtökön, hogy brüsszeli látogatása után hazatért Márki-Zay Péter és a neki az EU ottani központjában találkozókat szervező Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő is. Mivel azonban Ujhelyi felfedezte, hogy a Brussels Airlines ugyanazzal a gépével jött haza, amin Müller Cecília, a manapság a sajtónak ritkán nyilatkozó tisztifőorvos is ült, Ferihegyen való landolás után saját beszámolója szerint megkísérelte neki személyesen is feltenni a kérdést,

mikor kaphat a nyilvánosság majd részletes tájékoztatást a kórházban coviddal fekvők részletes oltottsági adatairól?

Müllert az ellenzéki EP-képviselő elmondása szerint azonban már a kifutón saját kisbusz és rendőri kíséret várta. Így amikor mindezek ellenére Ujhelyi mégis megközelítette kérdéseivel, beszámolója szerint Müller Cecília rohanóra fogta a tempót, és hamarabb elérte kíséretét, minthogy valóban szembesülnie kelljen kérdésekkel.

Ujhelyi az esetről Facebook-oldalán úgy fogalmazott, az információkat egy ideig Müller mellett szaladva próbálta beszerezni:

Müller Cecília tisztifőorvos-asszony az újságírók elől menekülő fideszes politikusokat megszégyenítő gyorsasággal és tempóval rohant a rá váró különautóhoz, hiába kértem - mellette trappolva -, hogy legalább egyetlen percre álljon meg és tisztázzuk, hogy miért nem hajlandó a rendelkezésére álló közérdekű adatokat kiadni. Mellette futva még arra is felhívtam a figyelmét, hogy bár nekem azt írta válaszlevelében: az általa vezetett hivatal nem adatkezelője a covid-betegek oltási információinak, a mai Kormányinfón Gulyás Gergely másodszor is megerősítette, hogy: de, bizony az NNK gyűjti ezeket az adatokat.”

Végül, miután a szocialista politikus elég kitartó volt, a kisbuszba szálló Müller Cecíliától annyi választ kapott csupán, „dolgoznak rajta”.

Ujhelyi mindezt úgy kommentálta, a „halálos járvány idején” a Fidesz-kormánytól hitelesség és megbízhatóság helyett csak „gőg” jutott, emiatt pedig Orbán Viktorék „bűnrészesek” a járvány félrekezelésében.

Az ügy előzményének tekinthető, hogy Ujhelyi István lassan két hónapja, még szeptember 15-én küldött egy közérdekű adatigénylést a járványadatok gazdájának, a Nemzeti Népegészségügyi Központnak, ahonnan azonban érdemi választ máig sem kapott. Ahogyan azt a képviselő is felemlegette, az NNK előbb arra hivatkozott, hogy ők ennek az információnak nem adatgazdái, ezt azonban a maga is éppen covidból lábadozó Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter november 11-i kormányinfóján saját maga cáfolta meg.

NYITÓKÉP: MTI

Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor az Azonnali korábbi újságírója

Történészdiplomával rendelkezik, de 2013 óta főleg blogol, 2015 óta pedig újságcikkeket is ír. Sokszor Európáról és a Közel-Keletről. Az Izrael-párti sajtó kedvenc magyar firkásza. Eléggé baloldali.
Facebook
Twitter

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek