A Fudan Egyetem transznemű gyerekeknek és tiniknek nyitott klinikát Sanghajban

Szerző: Pintér Bence
2021.11.07. 14:44

A cél, hogy biztonságosan és egészségesen levezényeljék a transzenműségüket felfedező fiatalok nemváltását.

A Fudan Egyetem transznemű gyerekeknek és tiniknek nyitott klinikát Sanghajban

Megnyitotta Kína első transznemű gyerekekkel és fiatalkorúakkal foglalkozó multidiszciplináris klinikáját a Fudan Egyetem sanghaji gyerekkórháza – írja a Global Times.

A szakértők azt várják, hogy a klinika hídként szolgálhat a transznemű gyerekek, a szülők, az orvosok és a társadalom különféle rétegei között: azután döntöttek a felállítása mellett, hogy a napi gyakorlatban több ilyen esettel is találkoztak.

Az egyetem egy általános esetet is közreadott, hogy világos legyen, miről van szó: Xiao Lin a pubertásba lépve egyre inkább azt értkelte, hogy kényelmetlenné váltak neki az egyre inkább erősödő feminin fiziológiai jegyei, és az interneten rákeresve arra jutott, hogy transznemű lehet, ezt azonban nem fogadták jól a szülei, ami erős pszichológiai nyomást helyezett rá.

A kórház pszichológusai azonban megállapították, hogy Xiao Lin valóban transznemű, és különféle megoldásokat javasoltak neki, első sorban gyógyszeres kezeléssel helyreállították a hangulatát, emellett olyan gyógyszert is kapott, ami visszafogta a menstruációját. Rajta múlik, hogy felnőttkorában átműtteti-e magát.

Luo Feihong, a Fudan Egyetem gyerekkórházának egyik vezetője szerint a diagnózis felállítása és a kezelés elkezdése sokat segíthet abban, hogy az érintett fiatalkorúaknál ne alakuljanak ki negatív érzelmek, ami pedig segíti, hogy jobb eredményeket érjenek el a tanulásban és harmonikusabb legyen a családi életük.

Ez pedig fontos, hiszen egy, a transznemű emberek öngyilkossági hajlandóságát vizsgáló kínai tanulmány is bizonyítja, hogy a transznemű diákok hajlamosabbak a súlyos depresszióra és szorongásra.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Van még itt cikk a témában

Kommentek