Gődény György is indul 2022-es választáson, a Normális Élet Pártja mind a 106 választókerületben indít jelöltet

Szerző: Renczes Ágoston
2021.11.05. 18:33

Az eseményen feltűntek a 2018-as választás kamupártjaihoz köthető figurák is.

Gődény György is indul 2022-es választáson, a Normális Élet Pártja mind a 106 választókerületben indít jelöltet

November 5-re hirdetett tüntetést Gődény György testépítő-gyógyszerész-járványszkeptikus a Kossuth térre. Az tüntetést unortodox módon nem Facebook-eseményben hirdette meg, hanem a Facebook-oldalára töltött fel egy videót, ami jeleneteket tartalmaz a V mint vérbosszú című filmből, részleteket mindenféle tünetésekből; a videó másik felének zenei aláfestése pedig a Tankcsapda Mi a fasz van című slágere.

A videóban többek között a V mint Vérbosszú fináléjának egyik kulcsmomentuma is feltűnik, ami után Gődény megkérdezi, hogy „Értitek?”. Ez alapján azt gondolhatnánk, hogy fel akarja robbantani a parlamentet, ehelyett azonban a tüntetésen a változás elérésnek egy sokkal szelídebb módját jelentette be:

a pártja elindul a 2022-es választáson és mind a 106 választókerületben egyéni képviselőjelöltet is állít.

A pártját úgy hívják, hogy Normális Élet Pártja, és már 2020 nyarán bejegyezték

Gődénynek már volt dolga pártokkal

Mint ismert, Gődény György a 2018-as választáson is elindult a Közös Nevező Párt listavezetőjeként. A választáson sikertelenül szereplő párt nem fizette vissza kampányra kapott 153 millió forintos állami támogatást, ami miatt költségvetési csalás gyanújával folyik nyomozás ellene. A Partizán oknyomozása szerint a Közös Nevező Párt együttműködött egy az állami támogatás lenyúlására szakosodott kamupártokat működtető hálózattal. Ezt a hálózatot a Partizán szerint a 2009-es, képviselői költségtérítéses népszavazást megszervező Seres Mária és férje, Stekler Ottó politikai kalandor tarthatja össze;

az utóbbi szintén jelen volt Gődény péntek esti tünetésén.

Róluk Gődény az Azonnalinak a tüntetés előtt azt mondta: ők nem vesznek részt a pártban, bár Steklerről elismerte, „ő általában segít a szervezésben, mert rutinja van ebben.” Az Azonnalinak arra a kérdésére, hogy a Normális Élet Pártja 2018-hoz és a Közös Nevező Párthoz hasonlóan tagja lesz-e egy „pártcsaládnak”, Gődény úgy fogalmazott:

„Nincs család, nincs szórakozás, csak a Normális Élet Pártja. Nagyon sok munkák van benne, hogy felállt a 106 egyéni jelölt.” 

Mint elmondta, nem bízzák a véletlenre, már decemberben elkezdik keresni a támogatókat, akik majd aláírják a jelölőíveket. Gődény kiemelte: a 106 képviselő egyike sem párttag. 

A vírusszkeptikus gyógyszerész kifejette: a párt által meghirdetett polgári engetlenséggel a kormányrendeletre reagálnak, ami a munkáltatók kezébe adja annak lehetőségét, hogy kötelezővé tegyék az oltást a munkavállalóiknak. 

Arra a kérdésünkre, hogy a nyugat-európai több tízezres tüntetésekhez képest Magyraországon a járványügyi intézkedések ellen miért lépnekl fel viszonylag kevesen, Gődény azt mondta: a magyaroknak nem sikerült az „átalakulás” a sziocialista érából, és

„a magyarok egyszerűen félnek”.

Best of járványszkepticizmus

A délután négy órára meghirdetett eseménynek több felszólalója is volt.

Gődény György egy talkshow keretében meginterjúvolta Szilviát, a párt debreceni képviselőjelöltjét. Ő az egészségügyben dolgozott, de ezen a területen nem folytathatta a munkát, mert nem volt hajlandó beoltatni magát. Elmondta, hogy emiatt miféle sérelmek érték más emberek részéről, illetve azt is, hogy ő megtiltotta a családjának, hogy beoltassák magukat.

Szerinte ami folyik az oltások kapcsán, az

„rohadt nagy népbutítás”.

Azt állította, hogy egészségügyisként csak oltottakkal volt dolga, illetve azt is kifejtette, hogy ha valakinek nincs baja az oltástól, az azért van, mert placebót kapott.

Gődény ezután kifejtette, hogy „országos felelőtlenség” volt kötelezővé tenni az egészségügyi dolgozók oltását, amikor ugyanis véget ér a veszélyhelyzet, az egészségügyből emiatt távozók visszamehetnének dolgozni, erre már biztosan nem lennének hajlandók. Gődény szerint a beoltottak ugyanúgy továbbadhatják a fertőzést, mint a nem beoltottak.

Ezt követően a párt egy másik képviselőjelöltje, Tomasovszki László klinikai szakpszichológus tartott egy hosszú és roppant szerteágazó beszédet, amiben különféle statisztikákkal igyekezett cáfolni a járvánnyal és az oltásokkal kapcsolatos hivatalos kommunikációt, majd Gődény vele is elbeszélgetett a tömegmanipulációról,

amiben Tomasovszki goebbelsi módszereket fedez fel.

Gődény szerint „úgy működik az oltás, mint Magyarország”. Elmondta: változást fognak generálni ebben az országban, meg akarják akadályozni a politikusok ámokfutását. A maszkot marketingeszköznek tartják, ami szerintük csak azért van, hogy lássuk, hogy járvány van.

Az eseményen felszólalt Victor C. Fields „alkalmazott táplálkozás tanácsadó, életmódszakértő, epidemiológus hallgató és gyakorló természetgyógyász” is. Az angolszász neve ellenére tökéletes magyarsággal beszélő fiatalember a kormányrendelet bírálta, ami lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy az alkalmazottaikat kötelezzék az oltásra.

Kristóf, a párt egyik budapesti képviselőjelöltje a saját környzetéből vett példáit helyezte bele a járványszkepticizmus széles keretébe: állítása szerint a gyermekének az iskolájában a tanárok 98 százalékát beoltották, mégis kötelező lesz a maszkviselés és az egyik osztály karanténba megy. Kristóf szerint ez azt mutatja, hogy az oltás nem működik.

Az esemény sztárfelszólalója dr. Tamasi József volt, aki Gődénnyel együtt alapította meg Orvosok a tisztánlátásért nevű szervezetet, és Gődény mellett a járványszkepticizmus egyik arca. Tamasi beszédében birkáknak nevezte azokat, akik hisznek az oltásban és a járvány létezésében.

Az esemény végén néhány spontán felszólaló is megosztotta a közönséggel az oltással és a járvánnyal kapcsolatos tapasztalatait és gondolatait, majd

Gődény még bejelentette, hogy népszavatást kezdeményez arról, hogy legyen minden nap állami ünnep, hiszen azokon nem kötelező betartani a járványügyi intézkedéseket.

A tüntetést közvetítettük az Azonnali Facebook-oldalán, alább itt lehet teljes egészében végignézni. A magyar járványszkepticizmust korábban az alábbi videóban magyaráztuk el részletesen:

A cikk készítésében közreműködött Tóth Csaba Tibor is.

NYITÓKÉP: Tóth Csaba Tibor / Azonnali

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek