Fekete-Győr András oltáspénzzel, szabadnappal és védettségi igazolvánnyal pörgetné fel az oltáskampányt

2021.10.29. 17:49

A Momentum korábbi elnöke szerint nem kötelezővé kéne tenni az oltásokat, hanem ösztönözni kellene az emberek, hogy kérjék az önkéntes oltást.

Fekete-Győr András oltáspénzzel, szabadnappal és védettségi igazolvánnyal pörgetné fel az oltáskampányt

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter október 28-án a szokásos délelőtti kormányinfón jelentette be, hogy a kínai koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt három új járványügyi intézkedést vezet be a kormány:

  • a munkáltatók kérésére lehetőséget adnak a cégeknek, hogy azok előírják az alkalmazottaiknak a nem kötelező oltás kötelezővé tételét;
  • ismét kötelező lesz a tömegközlekedési eszközökön a maszk használata;
  • illetve ismét látogatási tilalmat rendeltek el a kórházakban, míg a szociális intézményekben a vezetők dönthetnek erről.

A kormányinfón Gulyás Gergely emellett kiemelte, hogy a védekezés ellen a legfontosabb eszköz továbbra is az oltás, ezért arra bíztat mindenkit, hogy oltassa be magát, ha eddig nem tette, ha pedig igen, akkor vegye fel a második, illetve a harmadik oltását is.

Ugyanakkor vannak olyanok, akik szerint emellett további intézkedésekre lenne szükség – ilyen például a Momentum nemrég lemondott elnöke, Fekete-Győr András, aki Facebook-oldalán tett javaslatokat, hogy szerinte milyen további intézkedéseket kellene meghoznia a kormánynak.

Mint posztjában írja, a korlátozásokkal egyetért, azonban a lezárásokkal nem, és ahhoz, hogy utóbbit elkerülhessük, minél több beoltottra lenne szükség.

„A korlátozásokkal egyetértek, a lezárásokkal viszont nem. Nem lezárásokra, hanem minél több magyar beoltására van szükség. És itt igenis fel kell vetni az Orbán-kormány mellett azoknak a felelősségét, akik még most sem oltották be magukat. Igenis ki kell mondani: nem büntethetjük tovább azokat, akik saját és családtagjaik, közösségük védelme érdekében beoltották magukat”  

- írja posztjában a Momentum korábbi elnöke és valószínű listavezetője a 2022-es választáson.

Fekete-Győr szerint az Orbán-kormány hibája, hogy kevesen oltatták be magukat a nem kötelező vakcinával, de szerinte emellett „napestig lehetne sorolni az Orbán-kormány covid-hibáit, covid-mulasztásait és covid-lopásait”.

A Momentum politikusa ezért valódi cselekvésre szólította fel a kormányt, olyanra, amit szerinte „ugyan nem fog mindenki kitörő lelkesédessel fogadni (»csupán« a többség), de bevezetésük mindannyiunk egészségét és biztonságát szolgálná”.

Fekete-Győr ezért azt javasolja, hogy

ismét kössék védettségi igazolványokhoz sok szabadidős program lehetőségét, de emellett a beoltottaknak egy plusz szabadnapot, illetve oltáspénzt is ajánlana

– utóbbi esetén Pikó András józsefvárosi polgármestert hozza fel példának, akinek a kerületében tízezer forintot igényelhettek azok, akik beadatták maguknak a nem kötelező oltást.

A Momentum korábbi elnöke ezt az Európai Unió helyreállítási alapjából finanszírozná, amit eddig még a Bizottság nem kezdett el folyósítani, mert az Orbán-kormány terve nem tartalmazott elég garanciát a korrupcióval szemben.

Bejegyzését a Fekete-Győr úgy zárja, nem háborúban, hanem vészhelyzetben vagyunk, amiből úgy véli, a biztos kiutat az olyan érdemi ösztönzők jelentik, mint amiket felvetett.

NYITÓKÉP: Fekete-Győr András / Facebook

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek