Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki pozíciójáért

Szerző: Pintér Bence
2021.10.28. 12:44

Annák versenye a Momentum-elnöki pozíciójáért: Orosz Anna mellett Donáth Anna is elindul a pozícióért.

Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki pozíciójáért

Az Azonnali úgy értesült, hogy

az újbudai alpolgármester Orosz Anna mellett a párt egyik EP-képviselője, Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki posztjáért.

Erről a párt belső fórumain posztolt.

Mint megtudtuk, ebből a posztból az derül ki, hogy Donáth Anna szociálisan érzékeny zöld programmal indul. Az indulását bejelentő posztjában kiállt az erősebb közösségek mellett, mert nem egyéni megoldásokkal lehet szerinte felszámolni a 21. század válságait, pl. a klímakatasztrófát. Szerinte a jövőben aktív és támogató állam kell, a klímaváltozás elleni harc enélkül nem fog menni.

A pártot jelenleg egyébként Orosz vezeti ügyvezetőként.  A Momentum elnöki posztja azután vált üressé, hogy Fekete-Győr András, a pártot a kezdetektől, 2017-től fogva vezető elnök elveszítette a bizalmi szavazást, amit azért kért maga ellen, mert miniszterelnök-jelöltként csúnyán leszerepelt az előválasztáson. Később kiderült: Fekete-Győrt a Momentum listájának élére, illetve később a Momentum-frakció élére szánja a párt.

NYITÓKÉP: Donáth Anna / Facebook

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek