Dobrev már gratulált Márki-Zay Péter győzelméhez

2021.10.17. 20:15

Szerinte mostantól nem szabad egymással foglalkozni, csak is a közös céllal, hogy 2022-ben legyőzzék Orbán Viktort és a Fideszt.

Dobrev már gratulált Márki-Zay Péter győzelméhez

Este 8 órakor, 59,99 százalékos feldolgozottságnál sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára.

Miután a jelenlévők megtapsolták a Dobrevet, a mikrofon mögé állva először bejelentette, hogy pár perccel ezelőtt

felhívta Márki-Zay Pétert és gratulált neki a győzelméhez.

Mint fogalmazott, a helyzet a mai estével eldőlt, „tudjuk, ki az a 106 jelölt és ki az a miniszterelnök-jelölt, akikkel megküzdünk Fidesszel és Orbán Viktor rendszerével”.

Ezután ezért arra kért mindenkit, hogy mostantól az ellenzék többet nem foglalkozzon magával, csak egyetlen egy dologgal: azzal, hogy a hatpárti ellenzéki összefogás „hogyan fogja jövő áprilisban legyőzni Orbán Viktor kormányát és utána hogyan fogja lebontani Orbán Viktor rendszerét”. Mint mondta, mindenkinek ez a legfontosabb közös feladata és felelőssége.

Dobrev ezután diplomatikusan megköszönte azon aktivistának a segítségét, akik segítették megszervezni az egész előválasztást és a rossz idő ellenére is részt vettek a szavaztatáson, majd pedig a szavazóknak is megköszönte, hogy „vették a fáradtságot és a bátorságot”, hogy szavazzanak.

A DK miniszterelnök-jelöltje saját pártjának a segítségét is megköszönte, és majd gondolatát azzal zárta, hogy „hatalmas megtiszteltetés volt velük együtt közösen küzdeni”.

Szerinte az előválasztásból a DK megerősödve került ki és immáron „az ellenzék legerősebb pártjaként folytatja a küzdelmet az Orbán-rendszer ellen”.

Ezután kicsit odaszúrva Karácsonynak arról beszélt, hogy a DK nem fordult el a baloldali szavazóktól és továbbra is az ő érdekeiket akarják képviselni, mivel szerinte a Demokratikus Koalíció egy baloldali, progresszív párt.

„Mostantól magunk mögött hagyva a vitákat, magunk mögött hagyva a néha felhevült szócsatákat, egyetlen dologra fogunk koncentrálni, hogy jövő áprilisban leváltsuk Orbán Viktort, majd lebontsuk Orbán Viktor rendszerét” 

– zárta beszédét az előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyének második helyezettje.

A teljes sajtótájékoztatót itt lehet újranézni:

NYITÓKÉP: Demokratikus Koalíció / Facebook

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek