Már több mint 400 ezren szavaztak a második fordulóban

2021.10.15. 08:03

A több mint 400 ezer szavazóból 127 ezer olyan szavazó, aki az első fordulóban még nem szavazott. Még két napig lehet szavazni, végeredmény vasárnap késő éjjel várható majd.

Már több mint 400 ezren szavaztak a második fordulóban

Október 16-án, szombaton ér véget az előválasztás második fordulója, ahol a szavazók arról dönthetnek, ki legyen a 106 közös jelölt után a közös ellenzéki lista listavezetője, a miniszterelnök-jelölt.

Az Országos Ellenzéki Előválasztási Bizottság (OEVB) közleménye szerint csütörtökön egy hajszállal maradtak el a napi részvételi rekordtól,

miután csütörtökön összesen 95 708-an szavaztak az előválasztáson.

Közülük a személyesen 75 475 fő járult az urnákhoz, míg online 20 233 fő adta le a szavazatát.

Így öt nap után már összesen 441 589 fő adta le a szavazatát, azaz valószínűleg a második fordulóban is több, mint félmillióan fognak szavazni.

Mint a közleményükben írják, azon szavazók száma is nő, akik az első fordulóban nem, azonban a második fordulóban már szavaztak:

az OEVB közlése szerint már több mint 127 ezer új szavazó vett részt a második fordulón.

Az előválasztás még két napig tart, péntek mellett még szombaton is lehet majd szavazni, míg a szavazatokat majd vasárnap számolják össze, amit előreláthatólag vasárnap késő éjjel jelenthetik majd be.

NYITÓKÉP: Farkas András / aHang

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek