Döntő többséggel vonta meg a bizalmat Fekete-Győr Andrástól a Momentum

2021.10.10. 21:09

Brutális arányban szavazhatták le a Momentum Mozgalom előválasztáson utolsó helyen végzett elnökét.

Döntő többséggel vonta meg a bizalmat Fekete-Győr Andrástól a Momentum

Igen magas szavazataránnyal megvonták a bizalmat Fekete-Győr András elnöktől a Momentum küldöttgyűlésén vasárnap este, tudta meg a Gemist hírlevél szerkesztősége. A hírt az Azonnali szerkesztőségének is több forrásból megerősítették a párt ügyeire rálátó emberek. Ugyancsak a Gemist írta meg, információik szerint az előválasztáson nem várt módon rossz eredménnyel, 3,39 százalékkal utolsó helyen végző Fekete-Győr és támogatói arra hivatkozva kértek bizalmat, hogy ilyen rövid idővel a parlamenti választások előtt nem szerencsés vezetőt váltani, ám ezt a 70 tagú küldöttgyűlés nem nyelte le.

Az első információk szerint ugyanis még 70 százaléknál is magasabb volt a Fekete-Győrt leváltó szavazatok aránya.

Fekete-Győr András korábban azt nyilatkozta, miniszterelnök-jelölti kampánya kudarcai ellenére sem mond le az elnöki pozícióról, mivel a lemondás „a gyávák eszköze”. Nem sokkal ezután derült ki, inkább a párt küldöttgyűlésétől kért maga ellen bizalmi szavazást, amit most elbukott.

Az utód személyére később derül csupán fény.

Fekete-Győr a kezdetektől, tehát a párt 2016-os megalakulásától elnöki pozíciót tölt be, 2018-ban ő volt a Momentum miniszterelnök-jelöltje, 2021-ben pedig az előválasztási miniszterelnök-jelöltje is. Ezzel kapcsolatban Márki-Zay Péter a Partizán szombat esti adásában megjegyezte, őket és a Jobbikot is megkereste korábban, azzal, hogy álljanak be az ő kampánya mögé, de végül mindkét párt nemet mondott, és egyikük Jakab Péterrel a másikuk pedig Fekete-Győrrel állt rajthoz. Szeptember 28-án azonban egyikük sem jutott be a második fordulóba.

Október 7-én, Karácsony és Márki-Zay visszalépési tárgyalásainak kellős közepén ezért Fekete-Győr és a Momentum végül bejelentette, Márki-Zay Pétert támogatják az előválasztás második fordulójában Dobrev Klára ellenében.

NYITÓKÉP: Fekete-Győr András / Facebook

Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor az Azonnali korábbi újságírója

Történészdiplomával rendelkezik, de 2013 óta főleg blogol, 2015 óta pedig újságcikkeket is ír. Sokszor Európáról és a Közel-Keletről. Az Izrael-párti sajtó kedvenc magyar firkásza. Eléggé baloldali.
Facebook
Twitter

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek