Egy évre felfüggesztették a nyomozást a 3D-s zebrát festő momentumos képviselő ellen

Szerző: Petróczi Rafael
2021.10.06. 13:08

Mivel azonban nem mentették fel a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség vádja alól, Szemző Áron fellebez.

Egy évre felfüggesztették a nyomozást a 3D-s zebrát festő momentumos képviselő ellen

Szemző Áron, a Pest megyei közgyűlés Momentum-frakciójának vezetője, illetve Budakeszin önkormányzati képviselő még 2019 szeptemberében, a városvezetéssel nem egyeztetve festett fel egy 3D térhatású zebrát az egyik budakeszi iskola mellé, mert az oktatási intézmény előtti forgalmas úton eddig egy átkelő sem volt biztosítva a diákoknak.

Az akciót megálmodó Szemző akkor azt mondta, nem akart tovább várni arra, hogy az önkormányzat tegye a dolgát, pedig a helyi lakosok már régóta nehezményezték a gyalogátkelő hiányát annál az iskolánál, aminek a közelében buszvégállomás és bölcsőde is van – a 3D-s térhatásnak köszönhetően a forgalom az iskola környékén le is lassult.

A gerillafestésről és az eredményről egyébként az Azonnali videót is készített:

Mivel azonban az önkormányzat engedélye nélkül festették fel a zebrát, ezért a rendőrség közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanújával nyomozást indított az ügyben, ahova Szemzőt is behívták tanúskodni.

Az ügyben a momentumos politikus szerdán kapta kézhez a Budakörnyéki Járási Ügyészség határozatát, amelyben

egyik oldalról a nyomozást vele szemben – a várható jövőbeni magatartására tekintettel – egy évre felfüggesztették, a másik oldalról viszont nem mentették fel az ügyben, az illetékes ügyészség szerint Szemző továbbra is vétkes a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétségben.

„Tulajdonképpen ez egy fél győzelem, mert akár börtönbe is zárhattak volna egy évre is az indoklás szerint” – kommentálta a határozatot a politikus, aki – mint azt az Azonnalinak hozzátette – a Pest Megyei Főügyészséghez fog fellebbezni a határozatban előírt 15 napon belül.

Facebook-posztjában Szemző kiemeli:

„Fontos megjegyezni, hogy én nem önkényesen jelöltem ki oda gyalogátkelőt, hanem ezügyben már megszületett a döntés, amit nem hajtottak végre az iskolakezdések előtt. Én pedig meghallottam a budakesziek szavát, felgyorsítottam a folyamatot, és cselekedtem a lakók érdekében.”

NYITÓKÉP: Ruttkay Lili / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek