Dobrev Klára: Nem érdekel, hogy lesz-e visszalépés a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Szerző: Petróczi Rafael
2021.10.06. 15:31

Mint a DK miniszterelnök-jelöltje írja, neki az előválasztás nem százalékokról, esélylatolgatásról és taktikázásról szól.

Dobrev Klára: Nem érdekel, hogy lesz-e visszalépés a miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Politikai turbulencia alakult ki szerda délután az ellenzéki oldalon: a sort Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-LMP miniszterelnök-jelöltje nyitotta, aki a délután kettőkor tartott sajtótájékoztatóján egyértelművé tette, hogy nem hajlandó visszalépni Márki-Zay Péter javára a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában, annak ellenére sem, hogy korábban a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetőjével arról állapodtak meg, hogy szövetségben fognak indulni valamelyikük visszalépésével a kormányváltásra szerintük legesélytelenebb DK-s kihívójuk, Dobrev Klárával szemben.

Erre válaszul aztán Márki-Zay Péter is tartott egy rendkívüli sajtótájékoztatót, amiben ő is egyértelműsítette, hogy – miután a Medián és a Závecz Research közvélemény-kutatásai, valamint a nem nyilvános belsős mérésük szerint már ő az esélyesebb Dobrev Klára ellen Karácsonnyal szemben – ő sem fog visszalépni Karácsony javára, és hisz benne, hogy ha hárman állnak fel végül a rajtvonalhoz, úgy is képes lesz megnyerni az előválasztást.

Ezt követően Facebook-posztban reagált Dobrev Klára, aki azt írja:

„Nekem az előválasztás nem százalékokról, esélylatolgatásról és taktikázásról szól, hanem arról a történelmi küldetésről, hogy jövő tavasszal legyőzzük Orbán Viktort és rendszerét. Engem csak ez érdekel. Az sem foglalkoztat, hogy lesz-e visszalépés vagy sem.”

A DK miniszterelnök-jelöltje azt is hozzáteszi, hogy ő a már kiesett és még versenyben lévő miniszterelnök-jelöltekre is kollégaként, szövetségesként tekint, akikre „szükség lesz a kampányban és a kormányváltás után is”.

A visszalépési határidő egyébként az Országos Előválasztási Bizottság döntése alapján október 9. (szombat) dél, a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulóját pedig október 10-16. között tartják meg.

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek