Jakab Péter gratulált azoknak a miniszterelnök-jelölteknek, akik bejutottak a második fordulóba

2021.09.30. 13:17

A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje Facebookon mondott köszönetet azoknak, akik segítettek az előválasztás megszervezésében és lebonyolításában, egyben kvázi kijelentette: számára véget ért a verseny.

Jakab Péter gratulált azoknak a miniszterelnök-jelölteknek, akik bejutottak a második fordulóba
„Hatalmas gratuláció azoknak a miniszterelnök-jelölteknek, akik bejutottak a második fordulóba és megmérkőzhetnek azért, hogy vajon melyikőjük fogja kihívni Orbán Viktort jövőre”

– jelentette be egy előre felvett Facebook-videóban Jakab Péter, a Jobbik elnöke, egyben miniszterelnök-jelöltje. 

Jakab hozzátette: bármelyik jelölt is fog győzni, „teljes mellszélességgel fogom támogatni a kormányváltásért vívott küzdelemben”.

Ezután saját, vélhetően negyedik helyezést érő eredményét értékelve arról beszélt, hogy a negyedik hely szerinte azt jelenti, hogy sokat kell még dolgozni a kormányváltásért, mivel szerinte a három továbbjutó jelölt – bár nem nevezte meg őket – mindannyian a fővárosban és a nagyvárosokban erősek, ahol eddig is az ellenzéknek állt a zászló.

„Rám maradt az feladat, hogy csatába hívjam azokat a kistelepüléseket, kisvárosokat és falvakat, ahol még mindig a Fidesz az erős, és a legnehezebb volt megszervezni magát az előválasztást” – fogalmazott.

Elmondta, hogy ő inkább azokon a helyeken kampányolt, ahol több a fideszes, mert szerinte egy kormányváltásnak is innen kell jönnie.

Összegezve mondandóját üzent a miniszterelnök-jelölt társainak is:

„Egy valamit sose feledjenek el: ellenzéki előválasztást lehet nyerni a fővárosból, de választást csak vidékről lehet nyerni. Számíthatnak rám”

– fejezte be mindössze két perces videóját Jakab.

NYITÓKÉP: Jakab Péter / Facebook

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek