Hiába lesz utolsó az előválasztáson Fekete-Győr András, nem fog lemondani pártelnöki pozíciójáról

2021.09.30. 00:12

A Momentum miniszterelnök-jelöltje ezt az ATV-nek és a Telexnek is megerősítette. Utóbbinak azt is elmondta, a miniszterelnök-jelölti második fordulóban a Momentum lehet a királycsináló.

Hiába lesz utolsó az előválasztáson Fekete-Győr András, nem fog lemondani pártelnöki pozíciójáról

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje az ATV-nek értékelte az eredményeket. Az ATV kérdésére elmondta,

a Momentum közösségének kell eldöntenie, hogy Fekete-Győrnek le kell-e mondania a pártelnöki pozíciójáról.

Ehhez hozzátette, számára már a miniszterelnök-jelölti verseny számára elveszett, de az eredményeket majd ki kell értékelni. Ugyanakkor úgy véli, „sikerült megújítani az új politikai generációt”, bár e gondolatát nem részletezte.

A Momentum elnöke korábban a Telexnek még arról beszélt, hogy

pártjával királycsináló szerepbe kerülhetnek, ugyanis szerinte sokat számít, hogy melyik jelölt mellé állnak be.

Ugyanakkor a számok ezt nem teljesen igazolják: miközben sok helyen valóban fölényes sikert arattak a Momentum által támogatott jelöltek, 35 választási körzet után ő az egyetlen miniszterelnök-jelölt, akinek a 10 ezer szavazót nem sikerült átlépnie, és jelenleg 3,41 százalékkal az utolsó helyen áll.

Azt azonban a Telexnek elmondta: bárkit is támogat a Momentum a második fordulóban, az nem Dobrev Klára lesz, mivel ő nem olyan személy, aki „a Momentum újító programját magáévá tudja tenni”.

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek