Hadházy négyszer annyi szavazatot kapott Zuglóban, mint a visszalépett Tóth Csaba

Szerző: Renczes Ágoston
2021.09.30. 12:51

Hiába lépett vissza, a szavazólapon szerepelt Tóth Csaba, aki látványosan kevés szavazatot kapott Hadházyhoz képest. Pontosabban Hadházy kapott látványosan sok szavazatot.

Hadházy négyszer annyi szavazatot kapott Zuglóban, mint a visszalépett Tóth Csaba

Bár az MSZP-s Tóth Csaba, miután Karácsony Gergely megvonta tőle a támogatást és ennek nyomán a sajátján kívül az összes többi addig őt támogató párt – a DK, a Párbeszéd az LMP és a Jobbik – kifarolt mögüle, visszalépett a jelöltségtől és szerette volna elérni, hogy ne is lehessen rá szavazni az előválasztáson, a szavazólapon rajta maradt, így aki akart, bekarikázhatta őt is annak ellenére, hogy visszalépett.

Az eredmény így alakult Zuglóban:

  • Hadházy Ákos 11070 szavazatot kapott,
  • Tóth Csabát 2644 szavazó karikázta.

Tóth rossz eredményét bizonyára befolyásolta a visszalépése, de nagyon valószínű, hogy ha megméretteti magát Hadházyval, akkor is alulmarad – nem kizárt, hogy pont azért lépett vissza, hogy elkerülje a látványos vereséget.

Az eredményt Hadházy Ákos is értékelte: szerinte a rá leadott, országos szinten rekordnak számító szavazattal a zuglóiak megüzenték, hogy változást akarnak.

NYITÓKÉP: Hadházy Ákos / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek