Komoly választási hajrá előzte meg a szavazást Józsefváros-Ferencvárosban

2021.09.29. 16:36

Szétnéztünk Budapest egyik legélesebb harcot ígérő előválasztási csataterén még az urnák lezárulása előtt: Szabó Tímea és Dobrev Klára ide érkezett a finisben megerősíteni jelöltje kampányát. Fotóriport!

Komoly választási hajrá előzte meg a szavazást Józsefváros-Ferencvárosban

Az már a Partizán által tartott kerületi vitából egyértelművé vált, hogy a Józsefváros és Ferencváros külső kerületeit is magába foglaló Budapest 6-os választókerület lesz az egyik legkeményebb csatatér. Itt indul ugyanis: 

  • Csordás Anett civil aktivista, aki az otthonápolás munkaként való megbecsülésének és megfizetésének élharcosa, aki ezen a téren ért is el eredményeket, mögötte áll a Pikó András józsefvárosi polgármester-féle C8 is, győzelme esetén a Momentumba ülne be, a párt pedig támogatja is a független jelöltet a kerületben.
  • Demeter Márta korábbi LMP-társelnök, először az LMP színeiben, a Jobbik támogatásával indult, de végül úgy alakult, hogy mandátumszerzés esetén a Jobbik frakciójába lépne be, ezért már csak Jakab Péterék támogatják – talán a mezőny egyetlen profi politikusa;
  • Jámbor András, kommunikációs és szociálpolitikai szakember, a Mérce hírportál volt főszerkesztője, a Szikra Mozgalom újbalos jelöltje MSZP-Párbeszéd támogatással – neki van talán az egész kampány legnépesebb aktivistacsoportja;
  • Manhalter Dánielt a DK indította, profi kommunikációs szakember, erős technikai-informatikai tapasztalattal.

Az már a vitán is kiderült, hogy a jelöltek nem kímélik egymást: Csordás például Jámbort kérte számon azért, hogy az őt is támogató Párbeszéd - MSZP Zuglóban kiállt a korrupciógyanúval megvádolt Tóth Csaba mellett. Jámbor persze előrebocsátotta, hogy ő Tóthot nem támogatja, ahogyan az őt jelölő Szikra Mozgalom sem, Karácsony Gergely azonban csak egy héttel később követte a példáját, és hátrált ki Tóth mögül.

Talán a sok jelölt miatt, de éppen ezért az utolsó napok kiélezett küzdelmet hoztak a kerületben.

A verseny két egyértemű esélyes az újbalos Jámbor András és a DK-s Manhalter Dániel, közöttük fog szerda éjjel eldőlni, ki hívhatja ki a fideszes Sára Botondot majd a választásokon.

NYITÓKÉP: Azonnali montázs. Fotók: Tóth Csaba Tibor / Azonnali

Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor az Azonnali korábbi újságírója

Történészdiplomával rendelkezik, de 2013 óta főleg blogol, 2015 óta pedig újságcikkeket is ír. Sokszor Európáról és a Közel-Keletről. Az Izrael-párti sajtó kedvenc magyar firkásza. Eléggé baloldali.
Facebook
Twitter

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek