Csak pénzbírságot kérnek a férfi ellen, aki gázpisztolyt rántott elő a DK Egerben tartott utcafórumán nyáron

Szerző: Egri Ügyek
2021.09.23. 13:11

A vád garázdaság és könnyű testi sértés. Olcsón megúszhatja a fegyverrel való ijesztgetést.

Csak pénzbírságot kérnek a férfi ellen, aki gázpisztolyt rántott elő a DK Egerben tartott utcafórumán nyáron

Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt azokkal a személyekkel szemben, akik erőszakos viselkedésükkel riadalmat és megbotránkozást keltettek egy 2021 nyarán, Eger belvárosában tartott kampányrendezvényen.

Az egyik politikai párt 2021. június 4-én kampányrendezvényt tartott Egerben, ahol a szimpatizánsok mellett a párt eszmeisége ellen demonstráló, és így a rendezvény lebonyolítását megzavarni kívánó több más személy - köztük a másodrendű vádlott - is megjelent.

A párt szimpatizánsai közül többen sikertelenül próbálták a zavargókat távozásra bírni. Ezt megelégelve végül az elsőrendű vádlott belerúgott a demonstrálók által – a rendezvény ellehetetlenítése érdekében a helyszínre vitt és nagy hangerővel működtetett - hangfalba, amely emiatt 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva nekiütődött az egyikük lábának.

Ekkor a másodrendű vádlott kilépett a társai mellől, meglökte az elsőrendű vádlottat, majd a két férfi kölcsönösen taszigálni kezdte egymást.

Ennek során a másodrendű vádlott egy hirtelen mozdulattal elővette a gáz- riasztófegyverét, és a kezét az elsütőbillentyűn tartva, azt a másik vádlott irányába tartotta.

A cselekménynek a járókelők és fotósok megjelenése vetett véget. 

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában az elsőrendű vádlottat gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével, a másik elkövetőt fegyveresen, gyűlésen elkövetett garázdaság bűntettével vádolja. Az ügyészség mindkét vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, továbbá indítványozta a gázriasztófegyver elkobzását.

A cikket az Egri Ügyektől vettük át, eredetileg Nagy Donát írta.

NYITÓKÉP: Egri Ügyek

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek